Bãtãusii sunt la un pas de sentintã

Membrii a douã grupãri interlope din Valea Jiului sunt la un pas de sentintã. Cele douã clanuri s-au rãzboit ziua în amiaza mare pe strãzile dintr-o localitate a regiunii.
Nu mai putin de 12 tineri au fost trimisi în judecatã, toti fiind identificati si retinuti în urma unei actiuni în fortã a politistilor din Aninoasa si IPJ Hunedoara. Acestia au fost judecati pentru o bãtaie generalã de stradã stârnitã pe strãzile Aninoasei.
Dupã doi ani de la trimiterea în judecatã, magistratii Judecãtoriei Petrosani au finalizat dosarul si urmeazã sã dea sentinta. Judecata a fost îngreunatã de faptul cã o serie de martori au fugit din tarã în timpul procesului ori unii dintre inculpati au fost încarcerati dupã comiterea altor fapte. Instanta de fond a constatat în cazul acestor martori cã este imposibilã administrarea probei testimoniale si a renuntat la a audierea lor.
Rãfuiala dintre cele douã grupãri, una din Vulcan si cealaltã din Aninoasa, a pornit de la o tânãrã din Iscroni. Adolescenta s-ar fi încurcat cu un tânãr Muntean Mircea, din Vulcan, iar pretendentii din Aninoasa ai tinerei s-au opus relatiei. Asa cã vulcãneanul a descins împreunã cu amicii sãi si a pornit un scandal monstru pe strãzile localitãtii.
Conflictul a fost aplanat de politisti, însã taberele au continuat sã se ameninte si plãnuiau o nouã rãfuialã. Socoteala le-a fost datã peste cap de o razie de proportii a politistilor din Aninoasa, Vulcan si Petrosani. Oamenii legii, sustinuti de trupele speciale dat fiind faptul cã indivizii sunt extrem de violenti, i-au luat din pat pe cei mai multi dintre bãtãusi, majoritatea fiind cercetati si în alte dosare penale pentru infractiuni care pleacã de la furt si pânã la cele cu violentã.
Maximilian Gânju