Bãtaie de joc la bariera din Aninoasa

Claxoane, nervozitate si cozi lungi de masini. Asa a arãtat zona barierei de la Aninoasa la sfârsitul sãptãmânii trecute timp de zeci de minte. Paradoxal, desi bariera era pusã, nu a trecut nici un tren.

Nimeni nu pare sã mai verifice buna functionare a instalatiilor CFR din Valea Jiului, iar aici includem si barierele. Altfel nu se explicã de ce la Aninoasa aceasta functioneazã parcã dupã bunul plac. La finele sãptãmânii trecute, dupã trecerea unui tren încãrcat cu huilã, bariera a rãmas lãsatã. Soferii au stat si au asteptat sã se ridice, dar …. degeaba.  Au crezut cã poate mai trece un tren asa cã au asteptat, au asteptat…pânã nu au mai putut. „Stau de minute bune. Nu mai stiu de când, cã nu m-am uitat la ceas, dar niciodatã nu am stat atâta. Nu stiu ce se întâmplã, cã marfarul a trecut deja demult”, spunea unul dintre soferii prinsi la barierã. De precizat cã se formaserã cozi impresionante atât dinspre Iscroni spre Aninoasa, dar si invers, asta în conditiile în care zonã nu este puternic circulatã, semn la timpului îndelungat în care bariera a fost lãsatã. La un moment dat, dupã ce soferii s-au pus pe claxonat îndelung, la fata locului si-a fãcut aparitia si un echipaj al Politiei Orasului Aninoasa. Si… minunea minunilor! Dupã doar câteva minute bariera buclucasã s-a ridicat fãrã ca vreo garniturã de tren sã mai treacã pe acolo.

Nu este prima datã când bariera de la Aninoasa le dã bãtãi de cap conducãtorilor auto, dar cine sã mai verifice buna functionare a ei, când si CFR este în plinã restructurare!?

Carmen Cosman