Bărbat rătăcit în Retezat, pentru o fotografie

O noapte întreagă echipele Salvamont din Hunedoara au căutat un bărbat care a plecat spre vârful Retezat să facă o poză și nu s-a mai alăturat la timp grupului. Și luni dimineață, echipele salvamont s-au mobilizat în căutarea lui, iar la final a fost găsit.

Acțiunea de căutare a început imediat ce a fost dată alarma, în cursul serii de duminică. Toată noaptea, echipajele de căutare au fost în munte, unde era ceață, frig și lapoviță, iar luni dimineață, căutările au fost reluate. „Am căutat duminică seara pe două trasee, unul care ne-a fost indicat de către colegii lui și celălalt, pe varianta de coborâre de pe Vârful Retezat. Nu am găsit nimic, echipele s-au întors la 5 dimineața și s-au reluat căutările cu forțe suplimentare. Avem 20 de salvatori și un câine de căutare. Ne focusăm pe zonele de abrupt, de sub Vârful Retezat”, a spus Ovidiu Bodean, șef Salvamont Hunedoara.
Imediat după ce au reluat căutările, bărbatul a fost găsit. Defapt, a reușit să anunțe echipele salvamont că a coborât pe un alt traseu nemarcat și că este în siguranță.
Diana Mitrache