Banii disponibilizatilor, doar pe sfarsitul lunii

Disponibilizatii din minerit nu isi vor primi cea de a treia transa de bani in data de 15 februarie, asa cum s-a anuntat in timpul protestului declansat de ei, insa acest lucru se va intampla pana la finele lunii.

Petre Nica, reprezentantul Sindicatului „Muntele”, a declarat ca „din informatiile pe care le am, nu se va respecta termenul de 15 februarie. Pe data de 22 avem promisiunea ca vom primi avizul Comisiei Europene pentru acordarea subventiei, iar banii ii vor primi pana la sfarsitul lunii”. Acesta a precizat ca alta sursa de finantare nue xista, fiind vorba despre un efort financiar de aproape 2 milioane de euro doar pentru transa a treia. Prima transa pentru cei 900 de disponibilizati a fost platita din fondul de salarii al CNH, dupa ce fostii mineri au iesit in strada. A doua transa s-a achitat de la bugetul de stat sub forma de ajutoare sociale, tot in urma unor proteste de strada, dar pentru cea de a treia – care trebuia data inca din decembrie – singura resursa financiara este subventia, pe care CNH nu a mai primit-o de 14 luni.

Pe de alta parte, Petre Nica a spus ca toate revendicarile consemnate in protocolul incheiat saptamana trecuta, dupa ce minerii de la Lonea si lupeni au protestat in curtea Companiei, vor fi respectate. Este vorba despre majorarea pretului la huila, cresterea sporului de periculozitate si achizitionarea de energie electrica la un pret care sa nu bage din nou Compania in groapa. „Incepand cu protocolul incheiat in data de 17 ianuarie, orice memorandum semnat cu Ministerul Economiei va fi dus la indeplinire. Nu voi fi de acord niciodata cu protocoalele care raman doar pe hartie, asa cum s-a intamplat in anii trecuti. Pot sa spun ca am gasit modalitatea prin care am reusit sa-i determinam pe factorii responsabili sa inteleaga adevarata situatie in care se afla mineritul din valea Jiului”, a precizat Nica.

Carmen Cosman

5 comentarii la „Banii disponibilizatilor, doar pe sfarsitul lunii

 • 9 februarie 2012 la 17:20
  Permalink

  Mai fratilor ortacii disponibilizati: cred ca nu va mai intereseaza ultima transa de bani sau ce spunti lasa ca merge ala, merge altu. Nu rezolvam nimic asa.Lasati si voi pentru ultima data tot cea-ce aveti de facut, si veniti fratilor luni 13 februarie,la CNH sa le cerem socoteala. Astia nu o sa ne dea niciun ban daca stam asa .Cu cat o sa fim mai multi acolo, poate cineva ne va auzi macar acum in ultimul ceas.Haideti fratilor veniti ca veniti pentru voi .Cand eram angajati abia asteptam fiecare o nemultumire,ca gata numai intram in mina, si acum pentru drepturile noastre nu ne mai intereseaza de acesti bani.Fiecare are dreptul sa faca ce vrea, dar va spun ca acesti bani o sa-i pierdem. Hai sa ne unim pentru ultima data.Ne vedem luni 13 februarie ora 10 in fata la CNH. Noroc bin !!!!!

 • 10 februarie 2012 la 06:58
  Permalink

  Mi se pare corect sa se dea a treia transa la disponibilizati cand va veni aprobarea subventiei de la Bruxelles.

 • 10 februarie 2012 la 10:03
  Permalink

  ma mai dute tu draq acest individ „minerii” tu toate le stii fraier coclit du-te draq la salonta ca esti nebun rau si prost

 • 10 februarie 2012 la 18:19
  Permalink

  la miting sa fie invitati conducatorii MUNTELUI,ca doar au participat la mobilizarea oamenilor pt. a pleca cu ordonanta!sau luni o sa fie in mina (doar sunt angajati la mina) sau poate in delegatie la BUCURESTI(doar sunt lideri de sindicat reprezentativ la nivel de CNH).

 • 10 februarie 2012 la 20:32
  Permalink

  ……………………………….

Comentariile sunt închise.