Bani pentru infrastructura inundatã

Autoritãtile pot solicita, în continuare, sprijin financiar pentru limitarea efectelor  inundatiilor. La sfârsitul lunii iunie Valea Jiului a fost lovitã de inundatii masive.

Atunci Guvernul a alocat peste 18 milioane de lei pentru limitarea efectelor inundatiilor, însã în functie de necesitãti, autoritãtile locale încã mai pot solicita sprijin financiar.

“Pe mãsurã ce autoritãtile locale solicitã, guvernul va evalua în continuare solicitãrile pentru pagubele de dupã inundatii, estimate în baza evaluãrilor fãcute de cãtre autoritãtile administratiei publice locale, inspectoratele pentru situatii de urgentã sI prefecturi. De asemenea, se vor adãuga beneficii si alte ajutoare de urgentã, pe care Ministerul Muncii le va îndrepta cãtre familiile lovite de intemperii”, aratã oficialii Guvernului României.

Pentru judetul Hunedoara, executivul a aprobat suma de 18,491 milioane de lei. Cea mai mare sumã a primit-o municipalitatea de la Lupeni, aici viitura distrugând o bunã parte a drumului principal. Sumele alocate primãriilor de cãtre Guvern au fost destinate exclusiv lucrãrilor de infrastructurã.

Monika BACIU