Balloo, cel mai bun meteorolog. Acum hibernează

„Vă rog nu mă deranjați! Sunt în hibernare”. Acesta este anunțul pe care îngrijitorii l-au pus în țarcul în care stă mascota stațiunii Straja, Ballo.

Este cel mai bun meteorolog, ne-a spus Emil Părău, omul care îl îngrijește de când era un pui ce se plimba nestigherit prin stațiunea Straja. Asta, pentru că, mereu intră în hibernare când se lasă frigul puternic.
„El știe exact când vine iarna grea. Anul acesta a intrat în hibernare pe data de 3 ianuarie. Asta denotă și că e cel mai bun meteorolog, ce știe exact să prevadă vremea, dar și că este un urs foarte bine îngrijit. Spun asta pentru că, dacă mănâncă bine, atunci intră în hibernare și așteaptă să se îmbuneze vremea. Îl așteptăm să se trezească și să îi ținem ziua și în acest an”, a spus Emil Părău.
Ballo este ursul pe care, oricine ajunge la Straja îl vizitează. Acum, pe toți cei ce vin în stațiune îi întâmpină un anunț prin care ursul le spune să nu îl trezească. Și nimeni nu mai face gălăgie în zonă. Ballo are acolo un mic iglu din pământ, ca o peșteră creată artificial, o mică piscină în care se răcorește vara și este un animal extrem de bine îngrijit.
An de an, prin luna februarie, Ballo iese din bârlog și este sărbătorit cu tort de fructe, miere, frișcă și copiii din stațiune îi cântă La mulți ani.
Anul acesta, Ballo împlinește 21 de ani. El stă în Straja de când era doar un pui și a fost
salvat de lucrătorii silvici. Când era micuț, el a fost lăsat liber, dar niciodată nu a plecat și chiar intra în camerele turiștilor, spre deliciul tuturor. După ce a crescut și a luat în greutate, Baloo a ajuns să fie crescut într-un țarc, unde are loc pentru hibernat iarna, ori piscină cu apă, vara, iar copiii sunt cei mai încântați să ajungă la țarcul lui și să îl admire.
Diana Mitrache