Bãietii destepti de la Ape / Energie electricã vândutã la cel mai mare pret

Societatea de apã din Valea Jiului, respectiv SC ApaServ Valea Jiului, specializatã si în producerea de energie electricã a vândut luni dimineata curent la cel mai mare pret. Asta în timp ce majoritatea tranzactiilor de acest gen de pe bursa OPCOM au fost anulate.

3_1site”Dacã este sã vorbim despre ceea ce face aceastã societate a noastrã, prin vânzarea de energie electricã ne avantajeazã enorm de mult, ne avantajeazã legile care sunt în vigoare si dacã pânã acum noi vindeam energia la un pret de 150 de lei, în decembrie a fost prima licitatie în care noi am vândut prin OPCOM la 230 de lei. Chiar dimineatã la ora 9 am vândut pe urmãtoarele 3 luni. Dacã media este undeva la 170 de lei pe piatã noi astãzi am vândut cu 200 de lei. Este un lucru îmbucurãtor si acest plan se datoreazã oamenilor capabili din cadrul biroului energetic de la SC ApaServ Valea Jiului”, a declarat Costel avram, director SC ApaServ Valea Jiului.

Directorul societãtii de apã din Valea Jiului are planuri mari pentru acest an.

El vrea sã mai realizeze o microhidrocentralã pentru ca aceasta sã îi asigure energia electricã necesarã.

”Legile care au venit în ajutorul nostru, legea care ne-a obligat sã vindem pe piata liberã începând cu 1 decembrie ne-a ajutat si având în vedere cã noi suntem producãtori de energie avem cele douã microhidrocentrale, iar pe lângã acestea avem si certificatele verzi care se adunã si se adunã bani si compenseazã consmul mare de energie pe care îl are societatea noastrã. Am în planul de investitii pe anul acesta sã mai facem o microhidrocentralã la Vulcan care ne va aduce un surplus de energie si acest lucru va compensa cu statia de energie de la Dãnutoni. În 2014 statia de la Dãnutoni va fi terminatã si consumul în plus care îl va cere aceastã statie va fi compensat cu produsul de energie de la microhidrocentrala de la Vulcan”, a mai precizat sursa citatã.

Cele douã microhidrocentrale sunt la Statia de tratare Valea de Pesti iar a doua la Polatiste. Cel mai ieftin curent din România este vândut de compania Apa Serv Valea Jiului, care apartine  Consiliului Judetean Hunedoara. Societatea care a cumpãrat energia produsã de societatea de apã din Valea Jiului este Renovatio Trading la un pret de 200 de lei pentru un MWh.

Monika BACIU

Un comentariu la „Bãietii destepti de la Ape / Energie electricã vândutã la cel mai mare pret

Comentariile sunt închise.