Monden

Avram Iancu vrea să doboare un nou record

Chiar în ziua în care a împlinit 45 de ani, polisportivul Avram Iancu a anunțat la Petroșani o nouă intenție de a doborî un record absolut. Vrea să treacă înot lacul Balaton din Ungaria și spune că o va face fix în ziua în care, Nadia Comăneci obținea un zece perfect.
Bibliotecarul din Petroșani, care ne-a obișnuit cu recordurile lui inedite, spune și acum că vrea să ne ofere un nou prilej de a fi mîndri de el.
A făcut anunțul de ziua lui, chiar când împlinea 45 de ani. „Acum 45 de ani, în 1976, la Montreal, Nadia Comăneci realiza primul 10 din istoria gimnasticii mondiale. E o performanță pe care o știe întrega lume și de care noi, românii, suntem foarte mândri. Tot în 1976, Dumnezeu așa a aliniat astrele, încât a făcut ca să vin și eu pe această planetă.  Anul acesta, deci, mi-am propus să stabilesc un nou record mondial și să înot și să îi dedic Nadiei Comăneci acest record”, a spus Avram Iancu. Avram Iancu, cel care ne-a făcut mândri că a trecut înot Dunărea, că a trecut Canalul Mînecii, că a ajuns la cursa de anduranță de la Polul Nord, spune că acum va ajunge în Ungaria, unde va stabili un record de durată, înot în lacul Balaton.
„Recordul mondial este 67 de ore și 16 minute, stabilit de Sarah Thomas din SUA, una dintre cele mai mari înotăroare ale lumii. Eu vreau să dobor acest record mondial înotând lacul Balaton, făcând o traversare dublă. Adică, 75 de km, ori 2, sunt 150 de km înot, în aproximativ 3 zile și 3 nopți, în curent neutru”, a mai adăugat Avram Iancu.
Avram Iancu spune că va porni în această nouă provocare fix în ziua în care acum 45 de ani, adică în 18 iunie, Nadia Comăneci obținea acel legendar 10.
Diana Mitrache