Avram Iancu, polisportivul petroșănean, pleacă într-o nouă aventură. Bibliotecarul din Petroșani pleacă să cucerească lacul Balaton, cel mai mare lac din Ungaria. Vineri, la ora 10:00 Avram Iancu va porni în cursa extremă, acesta fiind susținut de Mihai Leu.

Sportivul din Petroșani vrea să doboare un nou record mondial prin traversarea de două ori a lacului Balaton, într-o cursă continuă de trei zile şi trei nopţi. Cursa este una demnă de Cartea Recordurilor, iar pentru a răzbate, Avram Iancu s-a antrenat în mai multe lacuri din țară.
“Vineri plec în Ungaria! Așadar, vineri, 16 iulie 2021, la ora 10:30, din fața Primăriei Petroșani, voi pleca spre Lacul Balaton din Ungaria, în prezența admiratorilor, familiei, prietenilor, susținătorilor. Oricine dorește să participe la plecarea spre cea mai grea cursă din viața mea este binevenit! Alături de mine va fi primarul Petroșaniului, domnul Tiberiu Iacob-Ridzi, căruia îi mulțumesc pentru susținere. De asemenea, va fi prezent și Mihai Leu, primul român care a devenit campion mondial la box profesionist. Îi mulțumesc și lui pentru apreciere și pentru faptul că este lângă mine, încărcându-mă cu energie. Vă mulțumesc anticipat pentru prezență! Mulțumesc tuturor partenerilor mei care fac posibilă această tentativă de a stabili noi recorduri”, a anunțat Avram Iancu, care dedică acest record multiplei campioane Nadia Comăneci, pentru a marca astfel împlinirea a 45 de ani de la momentul în care sportiva a obţinut prima notă de 10 din istoria gimnasticii mondiale.
Monika BACIU