Avram Iancu, antrenament în lacul înghețat, pentru „Performance of the Year”

Pe ninsoare, zăpadă și într-un lac aproape înghețat, l-am găsit pe sportivul bibliotecar Avram Iancu, la antrenament. A înotat în apa care nu avea mai mult de 3 grade Celsius și asta pentru a marca faptul că a fost nominalizat la titlul de „Performance of the Year”.

Îl puteți vota de pe pagina lui de socializare și astfel, titlul pentru unul dintre cei mai buni sportivi ai lumii poate ajunge la Petroșani. Aflăm asta în 7 februarie. A venit la lacul de la Dâlja, s-a dezbrăcat de parcă eram în mijlocul verii și, de pe scările albite de zăpada căzută în ultimele ore, a sărit în apa ce nu avea mai mult de 3 grade.
Este uluitor cum Avram Iancu reușește să se antreneze astfel și să își învingă toate barierele unui om obișnuit. Asta, în condițiile în care eu mă gândeam chiar să îmi iau mănuși.
„Este un loc magic aici. Este, de regulă, oaza mea de liniște și verdeață, iar de data aceasta fiind iarnă, este ținutul meu alb, unde îmi continui antrenamentele fără de care nu se poate face performanță”, a spus Avram Iancu, sportivul din Petroșani care are în palmares o serie de recorduri mondiale de apreciat.
A înotat, a mers prin apă până în zona în care lacul avea o pojghiță de zăpadă cu gheață și aproape că nu a simțit frigul. „E bine că avem lacuri. Acum sunt la lacul de la Dâlja, foarte adânc și suficient de lung. Este, însă foarte, foarte rece, pentru că apa are undeva la 3C. Este dificil și frumos. Mă călesc foarte bine pentru sezonul următor, pentru că și anul acesta îmi doresc, dacă voi fi sănătos, să înot cât mai mult și să realizez din nou performanțe la nivel mondial”, mi-a spus sportivul, îmediat ce a ieșit din apă.
Și, dacă tot a adus vorba de nivelul mondial, Avram Iancu are șansa să ne aducă în zona Văii Jiului titlul de Performerul anului, un titlul pentru care a înotat cel mai mult, 18 ore și jumătate, contra curentului, în Dunăre, performasnță pe care a punctat-o în 9 septembrie 2021.
„Sunt nominalizat pentru a obține titlul Performance of the Year, la înotul în ape deschise. Am fost desemnat de Organizația mondială a Înotului în Ape deschise, pentru a primi acest titlu. Pentru mine înseamnă foarte mult.
Este o performanță și mă bucur foarte mult că mulți români rezonează cu astfel de biruințe românești”, a conchis Avram Iancu. Avram Iancu mi-a spus că a depășit demult perioada în care a vrut să se afirme și că acum vrea doar să aducă un astfel de trofeu în Valea Jiului, la Petroșani, așa că nu ne rămâne decât să îl votăm.
Găsim toate indicațiile pe pagina de socializare a sportivului și tot acolo îi putem da votul nostru.
l Votul online se poate exprima până pe 31 ianuarie, urmând doi pași:
l Prima dată vă înregistrați rapid aici:
https://www.openwaterswimming.com/login/?action=register
l Apoi votați aici:
https://www.openwaterswimming.com/…/avram-iancu…/
Câștigătorul va fi desemnat pe 7 februarie.
Diana Mitrache