Avize favorabile pentru Legea Resmeritã 2

Legea senatorului Cristian Resmeritã prin care vârsta standard de pensionare scade cu 2 ani pentru toti angajatii din Valea Jiului primeste primele avize favorabile în Camera Deputatilor.
În fapt, legea a primit avizele favorabile de la Comisia de sãnãtate cât si de la Comisia pentru drepturile omului. Legea a ajuns la Camera Deputatilor la mijlocul lunii februarie, dupã ce a trecut de Senat.
“Mã bucur pentru faptul cã atât Comisia de sãnãtate cât si Comisia pentru drepturile omului au avizat favorabil initiativa mea legislativã. Rog si pe aceastã cale toti colegii deputati de la toate partidele, sã vinã în sprijinul acestei initiative legislative, foarte importantã pentru toti oamenii din Valea Jiului”, declarã senatorul Cristian Resmeritã.

Practic initiativa, senatorului PSD de Valea Jiului Cristian Resmeritã completeze un articol al Legii 263/ 2010 privind sistemul de pensii  publice, în sensul introducerii localitãtilor din Valea Jiului, astfel încât locuitorii acestora sã poatã beneficia de pensionarea anticipatã cu 2 ani, fãrã a suporta penalitãtile aferente. Propunerea  legislativã vizeazã doar persoanele care au locuit cel putin 30 de ani în Valea Jiului – Petrosani, Vulcan, Lupeni, Petrila, Aninoasa si Uricani – precum si persoanele care au desfãsurat activitãti în zona mentionatã timp de minimum 30 de ani consecutiv. Initiativa legislativã este justificatã si de faptul cã  persoanele care au lucrat efectiv în exploatatiile miniere, au fost expusi ani la rând noxelor si pulberilor cu efect nociv asupra organismului, iar acest lucru le-a scãzut semnificativ speranta de viata.

4 comentarii la „Avize favorabile pentru Legea Resmeritã 2

 • 3 martie 2020 la 19:30
  Permalink

  Felicitari ! Partidul care nu voteaza acesta Lege nu va primi niciodata voturi de la noi din Valea Jiului .

 • 4 martie 2020 la 07:53
  Permalink

  Ha ha ha ha prost e?ti frate

 • 4 martie 2020 la 18:54
  Permalink

  Prost da hotarat !!

 • 4 martie 2020 la 18:54
  Permalink

  Prost da hotarat !!

Comentariile sunt închise.