Avem cazuri cu tulpina Delta în Hunedoara. Unul foarte grav!

Avem deja trei cazuri de oameni care se presupune că s-au infectat cu tulpina Delta, cea indiană, în județul nostru. Vorbim despre un grup ce a fost izolat la Hunedoara și care a avut contact cu indieni. Este, așa cum spun specialiștii, mult prea devreme față de așteptări, iar unul dintre cei infectați a dezvoltat o formă foarte gravă și agresivă.

Cei trei oameni care s-au infectat la Hunedoara, după mai bine de o săptămână în care am avut zero cazuri la noi în județ, fac parte din aceeași familie. Bărbatul de 35 de ani care a contactat virusul este acum în stare gravă și inspectorii DSP spun că nu se așteptau să evolueze atât de repede pandemia. „A început lumea să revină din concedii, așa că au apărut trei cazuri. Sunt internați la spital și am făcut ancheta epidemiologică, pentru că mai sunt trei persoane, contacți direcți și sunt carantinați la domiciliu. Sunt suspecți de tulpina Delta, drept urmare, marți am trimis la Institutul Cantacuzino, pentru confirmare. Știm doar că persoana principală, care este relativ tânără, are 34 de ani, a intrat în contact cu ceva muncitori indieni, undeva la Brașov”, a spus Sebastian Mezei, directorul DSP Hunedoara.

Cazurile au fost raportate marți și se așteaptă acum rezultatele, însă, se pare că și vaccinarea  stagnează, lucru absolut îngrijorător acum. Asta, mai ales că oamenii infectați nu erau nici ei vaccinați.

„Noi ne așteptăm la o recrudescență la COVID. E  clar că nu o să scăpăm de varianta Delta care devine dominantă în toate țările din jur, doar că speram ca acest lucru să se întâmple ceva mai târziu, pe final de august, început de septembrie, ca să putem accelera cumva campania de vaccinarea că, din păcate, nici aceasta nu merge așa cum ne-am dori”, mai spune Sebastian Mezei, directorul DSP Hunedoara.

Inspectorii DSP spun că bărbatul care a fost contact direct cu muncitorii indieni se află într-o stare foarte gravă și are afectați într-o măsură mare ambii plămâni.

Sunt doar primele cazuri la noi, dar se pare că virusul este tot mai agresiv și, specialiștii susțin că singura soluție ar fi vaccinarea. Asta, pentru a nu dezvolta acum formele atât de severe.

Diana Mitrache