Autoturismele CEH, monitorizate prin GPS

Masinile Complexului Energetic Hunedoara vor fi dotate cu sisteme GPS. Astfel, se va cunoaste exact ruta parcursã de cei care detin autoturisme de serviciu.

“Sistem de monitorizare flota auto prin GPS. Presupune montarea unui dispozitiv de raportare a pozitiei GPS (tracker) pe fiecare autovehicul monitorizat. Prin intermediul unei platforme software se poate vizualiza pozitia în timp real a oricãrei masini. Se pot scoate rapoarte cu traseul zilnic, km efectuati, vitezele de deplasare, etc. Se poate urmãri si de pe dispozitive mobile gen smartphone”, aratã anuntul de achizitie al Complexului Energetic Hunedoara.

Pentru 12 autovehicule se vor achizitiona sisteme de urmãrire prin GPS. Un raport al CEH arãta cã parcul auto este îmbãtrânit, multe dintre autoturisme fiind bune de casat.

“Parc auto caracterizat prin urmãtoarele elemente esentiale: îmbãtrânire si pe alocuri neadecvare, duratã de viatã rãmasã relativ micã, stare tehnicã defectuoasã la multe dintre aceste active, grade de uzurã estimate ca fiind mari în ansamblu, costuri de întretinere si functionare ce implicã alocare de fluxuri financiare imediate conexate cu recolerãri la necesitãtile actuale”, se aratã într-un raport al CEH.

Un raport realizat în urmã cu un an la CEH arãta  cã mai multe dintre masini înregistreazã diferente între kilometri parcursi si cei din foaia de parcurs. Au fost constatate abateri atât la cele douã termocentrale cât si la unitãtile miniere.

Monika BACIU

Un comentariu la „Autoturismele CEH, monitorizate prin GPS

  • 8 ianuarie 2017 la 22:24
    Permalink

    Daca le monitorizeaza si la snim vj o sa fie distractie mare anghel si la curve mergea cu masina firmei iar laszlo la fel o plimba pe madam beatrice au fost si cazuri cind le au mai si lovit iar restul isi fac treburile zilnice cu masinile firmei

Comentariile sunt închise.