Autoritãtile de la Lupeni sprijinã ONG-urile

Trasee de bicicletã, lungi de sute de kilometri, proiecte pentru Crucea Rosie si multe idei ale ONG-urilor pot fi sustinute financiar de Ministerul Tineretului si Sportului. Sunt bani si, la Lupeni, a avut loc o astfel de întâlnire între oamenii care au idei si pot scrie proiecte si finantatorii lor. Vorbim despre o vizitã pe care secretarul de stat pentru tineret, Remus Munteanu a fãcut-o la Lupeni, acolo unde s-a întâlnit cu ONG-urile, asociatiile si fundatiile din Valea Jiului pentru a pune în aplicare proiectele gândite de ei.
„Am încercat sã creionãm proiecte, ca noi, ca si societate, sã beneficiem de anumite fonduri. Putem obtine bani pentru taberele de varã pe care sã el avem în statiune, pentru Crucea Rosie, pentru  aceste trasee de biciclete, pentru cã la noi este un traseu unic în tarã, fiind vorba despre 600 de km de astfel de trasee de biciclete si este ceva ne-ar putea aduce turisti”, a spus Lucian Resmeritã, primarul municipiului Lupeni. Orice ONG poate primi bani. Important este sã vinã cu un proiect viabil si sustenabil si astfel comunitatea întreagã, turismul si tinerii, pot câstiga. „Sunt bani si, din pãcate, ONG –urile si asociatiile de acest gen nu prea fac proiecte, fie de teamã, fie din nepricepere. Vor exista douã axe de finantare, si anume: una pentru tineret si una pentru sport. Vorbim de proiecte de la 10.000 la 50.000 de lei pentru un proiect national si, pentru unul local, pânã la 30.000 de lei”, a mai adãugat primarul din Lupeni, care a organizat aceastã întâlnire.
Reprezentantii comunitãtii pot veni cu idei, pe care le pot transpune în proiecte viabile. Sunt axe pentru cei cu dizabilitãti, pentru nevoiasi, pentru copii si tineri, pentru copiii din centrele de plasament, pentru vârstnici, iar primarul din Lupeni spune cã aceastã întâlnire le-a arãtat tuturor posibilitãtile si le-a ridicat mingea la fileu.
Diana Mitrache