”Aurarii” rămân sub control judiciar

C ei patru suspecți judecați pentru infracțiuni la regimul vamal, cauză aflată pe rolul Judecătoriei Brad, rămân sub control judiciar au decis magistrații Tribunalului Hunedoara.

”Menţine măsura controlului judiciar (…) luată faţă de inculpatul Tomescu Constantin, până la următoarea verificare dar nu mai târziu de 60 de zile începând cu data prezentei hotărâri. Menţine măsura controlului judiciar dispusă prin Încheierea penală (…) a Judecătoriei Brad, luată faţă de inculpatul Machi Gimenez Emilio Juan până la următoarea verificare dar nu mai târziu de 60 de zile începând cu data prezentei hotărâri. Alți doi inculpați din dosar, Neag Alexandru și Bratima Tiberiu vor fi judecați în stare de libertate după ce le-a fost revocat controlul judiciar.
Suspecții au fost cercetați pentru executarea de activități miniere fără permis sau licență, furt, trafic de mercur și contrabandă calificată.
Aceștia au intrat ilegal în subteranul Minei Barza, de unde au sustras minereu aurifer cu intenția de a extrage din el metalul prețios și a-l vine. Un alt complice a fost identificat în urma anchetei și inculpat și el. Trei dintre suspecți au fost ridicați de polițiști chiar de la gura minei iar la controlul corporal au fost găsite 50 kilograme de minereu aurifer, 3 kilograme de mercur şi mai multe unelte folosite la extragerea minereului din mină, precizau anchetatorii. Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale este parte vătămată în dosar iar Compania Naţională A Cuprului, Aurului și Fierului ”Minvest” SA s-a constituit parte civilă.