Au rãmas si fãrã lemne si trebuie sã plãteascã si o amendã

Un bãrbat din municipiul Vulcan s-a ales cu o amendã de 5.000 de lei si cu marfa confiscatã, dupã ce a fost prins de patrulã de mentinere a ordinii publice din cadrul Postului de Jandarmi Montan Vâlcan cu o masinã plinã de lemne.
Jandarmii l-au depistat pe bãrbat duminicã seara în jurul orei 18.30, pe drumul forestier Valea Lupseascã din municipiul Vulcan.
“Numitul T.S.C, nu a putut prezenta documente legale din care sã rezulte provenienta materialului lemnos si nici acordul scris a Ocolului Silvic Lupeni pentru accesul în fondul forestier national cu un autoturism. Persoana în cauzã a fost sanctionatã cu amendã contraventionalã în valoare de 5.000 lei, în conformitate cu Legea 171/2010 privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor silvice. De asemenea, jandarmii montani au dispus mãsura ridicãrii în vederea confiscãrii materialului lemnos (1,24 mc), care a fost predat DCF Iscroni (Ocolului Silvic Lupeni)”, spun reprezentantii Jandarmeriei. Si la Geoagiu Bãi jandarmii montani l-au depistat în trafic pe un bãrbat care transporta material lemnos, specia fag, cu o camionetã. Si acesta a avut aceeasi soartã ca si cel de la Vulcan.