Au protestat si s-au disponibilizat

 

Starea de incertitudine îi face pe angajatii de la minã sã vrea sã fie concediati. Nu toti, însã,  vor fi lãsati.  Sunt criterii care  stabilesc exact cine si cum va pleca din cadrul minelor Lupeni si Lonea, chiar dacã, marti, mai multi oameni s-au arãtat nemultumiti, la mina Lupeni.  Liderul de sindicat de la aceastã minã si presedintele Sindicatului Muntele, Darius Cîmpean spune acum cã oamenii  angajati în posturi strategice ar trebui sã înteleagã cã este nevoie de ei si asta,  chiar dacã celor care au protestat le-au fost semnate cererile de disponibilizare.
„Numãrul celor care au protestat este de 35 de persoane, care si-au exprimat dorinta de a pleca prin  programul de concediere colectivã, iar administratia, uzând de atributul ei, nu a fost de acord cu plecare acestora, în primã fazã. Ulterior, domnul  director general a fost prezent la sucursala Lupeni, a stat de vorbã cu fiecare angajat si au luat decizia sã le aprobe cererile, urmând ca, în perioada urmãtoare sã se gãseascã solutii, pentru ca activitatea sã se desfãsoarã în conditii de securitate”, a spus Darius Cîmpean, presedintele Sindicatului Muntele.
Sindicatele cred cã este necesar ca oamenii sã rãmânã la lucru, desi ei au cerut sã plece, temându-se cã rãmân fãrã banii de disponibilizare. Totusi, recunosc cã încã nu s-a stabilit numãrul celor care vor pleca efectiv si cã încã se fac tatonãri.
„Ca si anul trecut, când cifra prevãzutã în programul de concediere a fost de 800 de persoane, si anul acesta, cifra este de 900, ca urmare a celor 400 care anul trecut nu au plecat si numãrul lor s-a reportat pentru anul acesta. Cu sigurantã, nici anul acesta nu se va realiza numãrul prevãzut în programul de concediere si tinând cont de faptul cã existã sanse foarte foarte mari ca activitatea sã continue cu productie la Lupeni si Lonea”, a mai spus liderul Sindicatului Muntele.
Fiecare angajat care are mai mult de 5 ani vechime la minã, pleacã, dacã se disponibilizeazã acum, cu 37.000 de lei, bani alocati de minister, pentru a reduce numãrul angajatilor la minele considerate a fi pe programul de închidere. Totusi, în ciuda celor care vor sã plece, liderii minerilor si administratia vor ca activitatea de extractie sã nu se opreascã.
Diana Mitrache

7 comentarii la „Au protestat si s-au disponibilizat

 • 28 noiembrie 2018 la 19:37
  Permalink

  Vrem investitii la Mina Livezeni si Mina Vulcan pentru a deveni rentabila HUILA (carbune superior) din valea jiului si pentru a nu mai avea pierderi in exploatrea carbunelui .

 • 29 noiembrie 2018 la 06:30
  Permalink

  Cum sa mai ramana in starea de incertitudine si stres? Sindicalistii raman fara cotizanti, normal ca doar pe spatele fraierilor care trag in subteran ei traiesc si incaseaza nu gluma.

 • 29 noiembrie 2018 la 10:31
  Permalink

  Vrem investitii in si pentru inchiderea totala la Mina Livezeni si Mina Vulcan pentru a deveni nerentabila HUILA (carbune superior) scump si greu de exploatat din valea jiului si pentru a mai avea pierderi in exploatrea carbunelui .

 • 29 noiembrie 2018 la 10:31
  Permalink

  Corect !!!

 • 29 noiembrie 2018 la 11:59
  Permalink

  Valter , ai mintea intunecata de rautate , critici sub mai multe nume valea jiului si cetateni acestei zone , tu altceva nu sti sa faci decat sa stai tot timpul pe NET sa vezi ce face x sau y si sa critici sau sa-ti dai cu parerea .

 • 29 noiembrie 2018 la 12:47
  Permalink

  activitatea minelor lupeni si lonea este conditionata de banii pe care i-a dat UE ptr inchidere in 2017 iar activitatea lor poate continua numai daca statul roman returneaza banii

 • 30 noiembrie 2018 la 11:50
  Permalink

  Corect !!!

Comentariile sunt închise.