Au primit o vacantã cadou

Pentru prima datã în viata lor, mai multi copii de la Pollicino si Centrul Maria Stein, sãrmani si fãrã posibilitãti materiale, au plecat, în aceastã sãptãmânã, într-o vacantã la munte. Sunt gata sã învete sã schieze si bucurosi cã merg la munte.
Asta, desi locuiesc aici aproape, dar nu toti au ajuns sã urce cu telescaunul în statiune.  „Merg la munte. Am mai fost si este, pentru mine, a doua oarã când merg si este foarte frumos. Am învãtat sã schiez anul trecut tot în aceastã tabãrã si este foarte frumos”, ne-a spus o fetitã de la Pollicino. „Merg la munte si o sã învãt sã mã dau cu schiurile.  Nu am mai fost niciodatã si e prima datã când o sã  mã dau cu schiurile”, a adãugat un alt copil, nerãbdãtor sã îmbrace echipamentul de schi.
Cei mici primesc tot ce au nevoie, de la cazare, la masã si chiar echipamente sportive, asa încât vacanta la munte, în Parâng, va fi cea mai frumoasã vacantã a lor. „De luni pânã vineri, noi organizãm o tabãrã de schi în Parâng pentru copiii de la Casa Pollicino si Centrul de zi Maria Stein. Vor învãta sã schieze, vor avea tot felul de activitãti, jocuri interactive, sãnius si relaxare. Chiar pentru multi este prima datã si noi am avut experienta anului trecut, când copiii pur si simplu nu mai voiau sã plece acasã, pentru cã le-a plãcut extraordinar de mult. De aceea am revenit anul acesta pentru o tabãrã cu mai multi copii.  Noi le-am pregãtit si o surprizã si anul acesta le-am achizitionat echipamente tuturor”, a precizat Cristina Tatomir, monitor de schi, organizatoarea taberei din Parâng, alãturi de monitorii de schi ce coordoneazã activitatea de aici.
Zãpada este perfectã, vremea va fi bunã, asa cã vacanta aceasta este, din nou, un dar pentru copiii care au aceastã sansã, poate, o datã în viata lor. „Este a doua noastrã mare bucurie, pe care o avem, gratie prietenilor nostri de la Scoala de schi Parâng si acum ne duc copiii într-o tabãrã de schi, de luni pânã vineri. O  astfel de experientã este importantã pentru absolut orice copil, dar pentru copiii nostri este cu atât mai importantã, pentru cã sunt sanse unice în viata lor ca sã participe la astfel de tabere, pentru cã o tabãrã de schi este costisitoare”, a mentionat si Florentina Presecan, coordonator  al activitãtii de la Casa Pollicino.
Cei mici au fost îmbrãcati în costume de schi si la munte primesc tot echipamentul de care au nevoie, ca sã si schieze. Va fi o sãptãmânã pe care o vor tine minte, pentru cã, majoritatea învatã acum sã schieze.
Diana Mitrache