Au început lucrãrile la DN 66 pe centura Petrosaniului

Pe DN 66 în dreptul localitãtii Petrosani, mai exact pe soseaua de centurã, în dreptul statiei de pompieri se circulã pe un singur sens. De acolo încep lucãrile de reabilitare a arterei degradate, iar în traficul este momentan deviat pe un singur sens de mers.

Drumul de centurã al municipiului Petrosani, care este, practic, o parte de aproximativ 2 km din Drumul National 66, a intrat în reparatii capitale. Consiliul Judetean Hunedoara si Primãria Petrosani au semnat un contract de finantare de 3 milioane de lei în data de 17 mai. Termenul de executie este de maxim 4 luni, iar lucrãrile cuprind înlocuirea de borduri, pe portiunile unde aceasta este deterioratã, lungimea totalã a tronsonului fiind de 1.900 de metri. Potrivit administratiei de la Petrosani, pe artera rutierã vor fi turnate  douã straturi de asfalt si va fi frezat drumul aproximativ 10 cm.

Soseaua a fost ani de zile doar peticitã, pentru cã nu se stabilise exact cine sunt cei care ar trebui sã facã reparatii pe Drumul National: CNADR sau administratia pe teritoriul cãreia se aflã. Într-un final, lucrãrile vor fi executate de o asociere de firme, care au câstigat o licitatie electronicã pe SEAP, respectiv, Zona D si Archistudio SRL.Lucrãrile sunt programate sã fie gata pânã în toamnã.

Diana Mitrache