Au început înscrierile la clasa pregãtitoare

Începând din 4 martie, pãrintii pot sã îsi înscrie micutii în clasa pregãtitoare pentru urmãtorul an scolar. Prima etapã a înscrierilor se va desfãsura pânã pe data de 23 martie.
Sunt peste 3.200 de locuri pentru copiii din judetul nostru, iar primii pãrinti deja au venit sã îsi întocmeascã documentele pentru înscriere.Pãrintii ai cãror copii urmeazã sã fie înscrisi în clasa pregãtitoare sunt asteptati, din aceastã sãptãmânã, la secretariatele unitãtilor de învãtãmânt, acolo unde aflã care este exact procedura de înscriere. Tot acolo am gãsit si noi una dintre primele mãmici, care venise sã îsi înscrie fiica la scoalã. A ales o scoalã din centrul  Petrosaniului, mizând pe experienta cadrelor didactice de aici.
„Am înscris copilul aici, pentru cã este mai aproape de scoalã si am înteles cã sunt învãtãtori foarte buni. Asa cã am venit din prima zi. Nu prea vrea el sã vinã la scoalã, dar e musai”, ne-a spus o mãmicã, una dintre primele care au venit la înscriere. Nu mai putin de 3.231 de locuri sunt disponibile în judetul Hunedoara pentru anul scolar viitor, în clasa pregãtitoare, iar directorii scolilor vorbesc despre modalitatea de înscriere a copiilor.
„Începând de miercuri 4 martie si pânã în 23 martie se fac înscrierile. Este vorba despre prima etapã. Apoi va mai urma alta. Apoi trebuie sã stie ce documente trebuie sã aducã. Este vorba despre actele pãrintilor si certificatul de nastere al copilului. Iar dacã cel mic împlineste  6 ani în ultima parte a anului 2020, atunci trebuie sã aducã si un certificat de la psihologul scolar cum cã este pregãtit sã înceapã clasa pregãtitoare”, a declarat Robert Humel, director Scoala Avram Stanca, structurã a Colegiului National Mihai Eminescu. A doua etapã de înscriere va fi în aprilie. Pãrintii care nu reusesc sã îsi înscrie micutii, în perioada 4 -23 martie, vor mai avea posibilitatea sã facã acest lucru, si în a doua etapã de înscrieri, care este programatã între 23 si 30 aprilie.
Diana Mitrache