Au dus acasã mâncarea primitã gratuit de la municipalitate

Cele 2.500 de portii de mâncare traditionalã oferite gratuit de Primãria Municipiului Petrosani au fost manã cereascã pentru cei mai sãraci dintre noi, multi pensionari. Au venit cu gãletuse din plastic si a stat toatã familia la coadã, la standul unde s-au distribuit pãsatul sau tocãnita de oaie.

Oamenii nu au mai tinut cont de rusine si, direct pe bordura trotuarului, si-au pus farfuriile de plastic aburinde, pe care le-au primit din partea municipalitãtii, iar mai apoi au turnat mâncarea în gãletusele anume pregãtite. Pentru ei, mâncarea a venit cum nu se poate mai bine si, cel putin pentru o zi, hrana familiei a fost asiguratã. «Ce sã facem, banii sunt putini si nu ne ajung. Nu mâncãm aici, ducem acasã si mãnâncã toatã familia», a spus o pensionarã care a stat mai bine de o orã la coadã ca sã primeascã o farfurie de mâncare. Altii s-au asezat si de douã ori al rând si au asteptat cu stoicism sã mai primeascã încã o portie.

Imaginea a fost tristã si nu putini au fost cei care s-au întrebat care este gradul real de sãrãcire a populatiei, care a ajuns sã se bucure de mâncarea gratuitã pe care au pus-o cu grijã în plasele cu care au venit la Târgul de produse traditionale. «E trist. Cei mai multi sunt bãtrâni, care au lucrat o viatã, iar acum nu au cu ce trãi. Oare nimeni nu vede aceste lucruri?», se întreba pe sine un privitor, care si-a donat imediat protia de mâncare primitã unei femei care tinea de mânã un copil de doar câtiva anisori.

Carmen Cosman

 

Un comentariu la „Au dus acasã mâncarea primitã gratuit de la municipalitate

  • 22 octombrie 2012 la 15:47
    Permalink

    Jenant….sindromul etiopian ia amploare intr-o asa-zisa tara europeana . Problema consta in faptul ca din ce in ce mai multi ” etiopieni ” cred ca ceea ce li se intampla e normal . Spre deliciul si linistea clasei parazitare …scuze… politice si administrative 🙂

Comentariile sunt închise.