Angajatii unui magazin alimentar din municipiul Vulcan au sesizat, la finalul unei zile in care vanzarile au fost uriase, ca, la monetar, au 3 bancnote de cate 100 de lei, false. Copiile sunt bine executate, iar cei care le-au plasat au observat ca merge. Asta, pentru ca totul a fost observat, la finele zilei de 24 decembrie, cand, la intocmirea monetarului, angajatii magazinului au vazut ca banii sunt falsi. Au pus totul pe seama aglomeratiei, pentru ca s-a stat la coada minute bune, iar in invalmaseala creata de oamenii care se grabeau in Ajun, plasatorilor le-a mers. Si nu o data, ci chiar de trei ori.
Politistii spun ca angajatii sunt instruiti sa observe astfel de situatii, insa, daca a fost aglomerat, e posibil sa nu fi observat. Asta, mai ales daca falsurile sunt relativ bine executate. „Toate vanzatoarele sunt instruite cu privire la astfel de situatii si ar fi fost normal sa sesizeze. Noi, daca vor face plangere, vom trimite cazul la DIICOT, fiind de competenta celor de la combaterea crimei organizate, deoarece este vorba despre un fals”, a spus Bogdan Nitu, purtator de cuvat al IPJ Hunedoara.
Mai mult, politistii recomanda acum prudenta, pentru ca aglomeratiile fac posibile astfel de situatii, iar pagubitii sunt cei care le primesc.

Diana Mitrache