Atacul viperelor, la marginea municipiului Vulcan

Situatie gravã la Vulcan, unde o parte a localnicilor se tem cã în orice moment ei sau copiii lor pot fi muscati de vipere. Reptilele au coborât foarte mult si au ajuns foarte aproape de locuintele oamenilor.

O parte a localnicilor din Vulcan trãiesc cu teama cã vor fi muscati de viperele care au coborât foarte mult si au ajuns la mai putin de 300 de metri de casele si blocurile de la intrarea în municipiu. Din fericire, pânã acum nimeni nu a fost muscat, dar incidente se pot produce oricând, pentru cã s-au înregistrat cel putin douã atacuri ale reptilelor.

„Un vecin de-al meu a fost atacat de o viperã, în momentul în care vroia sã taie un 2-1salcâm. Din fericire, a reusit sã se fereascã la timp si nu a fost muscat. Probabil ceva s-a întâmplat în habitatul lor, pentru cã niciodatã nu au coborât atât de aproape de locuintele noastre. Stiam cã sunt la poalele muntelui, dar nu aici, lângã noi”, povesteste unul dintre localncii, Gheorghe Morar. Omul a reusit sã prindã vipera care l-a atacat, dar acesta nu este singurul caz din zona respectivã. Oamenii au cerut ajutorul edililor, pentru cã se tem mai ales pentru copiii lor, care se joacã în zona respectivã.

„Am luat legãtura cu domnul viceprimar sã vedem ce se poate face. Poate împreunã cu cei de la Directia Silvicã, gãsesc o rezolvare a acestei probleme”, a mai spus Morar.

Tãblite de avertizare

Pentru cã problema este spinoasã si, totodatã, mai putin obisnuitã, edilii se gândesc sã monteze, pentru moment, tãblite de avertizare. „Într-adevãr, mi s-a comunicat în aceastã dimineatã (n.r. luni) cã viperele ar fi coborât în zona stadionului din Vulcan. O sã luãm legãtura cu toti factorii decizionali sã vedem cum putem sã rezolvãm aceastã problemã. O sã montãm niste plãcute de avertizare pe drumul de acces, ca sã atentionãm populatia cu privire la prezenta viperelor”, a declarat viceprimarul municipiului Vulcan, Cristian Merisanu.

Carmen Cosman