Asociațiile de proprietari datoare-vândute la apă. Oamenii pot veni la Apa Serv

Aproape 80% din totalul datoriilor pe care Apa Serv le are de încasat sunt de la asociațiile de proprietari. Tocmai de aceea, pentru că birocrația și pandemia au încurcat mult socotelile, cei de la ape spun că îi așteaptă să își facă direct cont la Apa Serv.
Managerul SC Apa Serv Valea Jiului spune că îi așteaptă la încasare directă pe toți cei din asociațiile de proprietari. Sunt două proceduri prin care pot să plătească direct la operatorul de apă și asta explică acum managerul Cristian Ionică.
„Având în vedere gradul de încasare mic de la Asociațiile de proprietari, care a scăzut cu aproape 40% de la începutul pandemiei și continuă să scadă, venim în sprijinul abonaților noștri cu propunerea de a  trece la încasare directă la noi. Treaba asta a pornit și de la asociațiile de proprietari. Am ajuns, în urma discuțiillor, la o metodologie pe care să o aplicăm împreună. Metodologia pleacă de la o cerere din partea locatarului, din asociație, prin care solicită trecera la încasarea directă. Pe acea cerere avem o anexă tip în care e specificat dacă are sau nu datorii  la asociație, pentru apă, dacă are sau nu branșament separat, lucru care este evidențiat prin semnătura lui. Cererea este vizată  de Apa Serv, de asociația de proprietari și utilizator”, a spus Cristian Ionică, manager SC Apa Serv Valea Jiului.
În cazul în care omul are datorii, procedura prevede ca acesta să completeze o nouă anexă, prin care confirmă  debitul restant.
„Poate să treacă la încasare directă chiar dacă branșament separat, sau dacă nu. Plata serviciului se va face începând de la data cererii, la Apa Serv, iar datoria de la asociație, confirmată, poate fi plătită ori la Apa  Serv, ori la asociație, așa încât el să își stingă datoria”, a mai spus Cristian Ionică.
Asociațiile de proprietari au acum 80% din totalul datoriilor  care se ridică, la Apa Serv la peste 100 de milioane de lei. Unele dintre ele au fost date în judecată pentru aceste restanțe și Apa Serv caută să se regleze cu sumele restante, motiv pentru care îi îndeamnă pe beneficiari să vină să plătească direct.
Diana Mitrache