Artera principalã renovatã total, la Lupeni

A fost asfaltatã o parte a arterei principale din Lupeni, încã de anul trecut. Edilii au fãcut atunci eforturi, însã, acum spun cã obtin bani pentru continuarea acestei lucrãri, dar si banii înapoi pe lucrarea de anul trecut.
Asa se face cã acum, primarul promite cã acest drum va deveni unul dintre cele mai bune din Valea Jiului. „Am accesat un proiect pentru Bulevardul Tudor  Vladimirescu, început anul trecut. Am fãcut proiectul, demersurile si am avut norocul ca anul trecut sã facem o jumãtate din drum, iar acum am primit bani pentru drum, fonduri europene. Am reusit sã atragem 70 de miliarde de lei vechi, de la ADR Vest. Acum câteva zile s-a trimis contractul la Bucuresti, pentru a primi si banii înapoi pentru cealaltã parte de drum si, cu banii respectivi, vom face tot drumuri si parcãri în oras”, a precizat Lucian Resmeritã, primarul municipiului Lupeni.
Artera tine de la intrarea în municipiul Lupeni pânã la fosta fabricã TESMA, iar pe toatã portiunea, primarul spune cã intentioneazã ca circulatia sã se desfãsoare ca în marile orase.
„Va trebui sã facem în asa fel încât banda I, si pe o parte si pe alta, sã fie o bandã dedicatã transportului în comun. Vorbim despre Linia Verde ce va lega toate orasele Vãii Jiului, despre taxiuri, sau cei care se duc la minã în fiecare zi”, mai explicã edilul.  Mai mult, linia feratã, care taie artera înainte de sediul primãriei, va fi desfiintatã,  pentru cã nu mai este  functionalã, iar un sens giratoriu modern va fi construit la  intersectia cu soseaua de centurã si spitalul din localitate.
„Vom face un sens giratoriu modern, asa cum existã în marile orase, pentru cã vrem chiar sã îl valorificãm. Vrem sã fie acolo simboluri ce ne aduc aminte de Straja si de minerit, asa încât, cei care vin la noi sã vadã istoria la care noi tinem”, afirmã Lucian Resmeritã. Lucrãrile încep imediat ce vremea va permite si municipiul Lupeni va avea o nouã fatã, dupã ce aceste strãzi vor fi descongestionate de traficul si parcãrile ce ocupã acum toatã soseaua.
Diana Mitrache