Arme și muniție deținute ilegal de doi hunedoreni

D oi bărbați din Certejul de Sus au fost reţinuţi preventiv de poliţişti, în cadrul unui dosar penal ce vizează investigarea infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor și contrabandă calificată. Cei doi au intrat în vizorul oamenilor legii în urma unei percheziții a unui autovehicul și două
mandate de percheziție domiciliară.

Astfel, în urma activităţilor desfăşurate, în autoturismul folosit de un tânăr de 22 de ani, din Certejul de Sus, care a fost oprit în trafic pe raza municipiului Deva, poliţiştii au găsit o armă letală tip carabină, prevăzută cu dispozitiv de ochire tip lunetă și dispozitiv de amortizare sunet la capătul țevii armei (arma era deținută și transportată fără drept de către tânăr). De asemenea, la domiciliul unui bărbat de 57 de ani, din comuna Certeju de Sus, poliţiştii au găsit o armă letală (puşcă) și 79 de elemente de muniție (cartușe de diferite calibre și tuburi de cartușe), precum și 3 dispozitive de ochire de tip lunetă, obiecte pe care acesta le deținea fără drept. “Din cercetări s-a stabilit faptul că armele și elementele de muniție găsite la percheziții au fost introduse ilegal în țară în cursul anului 2021, de către unui dintre cei doi bărbaţi, fără a fi declarate organelor vamale și erau deținute de aceştia, fără drept”, spune Bogdan Nițu, purtător de cuvânt IPJ Hunedoara.
Față de cei doi bărbaţi a fost luată măsura preventivă a reținerii pentru 24 ore, aceştia urmând a fi prezentați procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Deva, în vederea luării măsurilor legale.