Arcașii din țară se întrec la Aninoasa

P este 100 de arcași de la cele mai bune cluburi din țară, inclusiv militarii răniți în teatrele de operațiuni din Afganistan, vin, la finele acestei săptămâni la Aninoasa. Aici are loc întrecerea denumită generic Campionatul Național la Tir cu arcul, competiție în urma căreia vor fi selectați cei ce vor pleca la campionatul mondial.
Cei mai buni arcași din țară vin, de joi, la Aninoasa. Printre ei vom regăsi, ca de obicei și militarii Invictus, cei care au fost răniți în teatrele de operațiuni din Afganistan și care înving astfel, încă o dată, prin sport, viața.
„De joi, va începe la Aninoasa Campionatul Național de seniori și juniori, care se va desfășura pe parcursul a 4 zile, duminică fiind organizată festivitatea de premiere. Va fi o participare numeroasă. Ne așteptăm la peste 100 de sportivi de la 20 de cluburi”, a spus Zoltan Mikloș, antrenor SCM Deva.
Pentru cei mici miza este una extrem de importantă și vizează întrecerea mondială, de luna viitoare. „Miza, fiind campionat național este una mare, că toată lumea vrea să devină campion național, dar avem o miză suplimentară la categoria de juniori, unde se vor trage baremele de calificare pentru Campionatul Mondial din Polonia, care are loc în luna august”, a mai spus Zoltan Mikloș. Arcașii de la Aninoasa se numără cu siguranță printre favoriți și de joi, la Anena, au loc întrecerile.

Diana Mitrache