Aproape un milion de lei pentru eliminarea deşeurilor medicale

Aproape un milion de lei este valoarea contractului cadru iniţiat de SJU Deva pentru serviciile de colectare, de transport şi de eliminare a deşeurilor spitaliceşti. Mai exact, SJU Deva alocă 984.499 de lei pentru aceste servicii.
Una din clauze prevede ca în ”cazul în care se depăşeşte durata de  stocare temporară a deşeurilor impusă de Ord. 1226/2012 (48 de ore), prestatorul va asigura un amplasament prevăzut cu un sistem de răcire care  să asigure constant o temperatură mai mică de 4°C, situaţie în care durata depozitării poate fi de maximum 7 zile.Amplasamentul trebuie să aibă un sistem automat de monitorizare şi înregistrare a temperaturilor, ce va fi verificat periodic”.
Potrivit aceluiaşi document,”durata pentru transport şi eliminarea finală a deşeurilor medicale infecţioase nu trebuie să depăşească 24 de ore”. Ofertele se depun până în data de 11 august. Durata acordului cadru este de 24 de luni. Reamintim faptul că SJU Deva a fost spital COVID, aici fiind infectate cadre medicale şi pacienţi cu noul coronavirus. Unitatea medicală s-a aflat şi sub conducere militară.
Cosmin BACIU