Aproape 20 de școli din județ au fost reabilitate în ultimii ani

Mai multe unități de învățământ din județ au fost cuprinse în Proiectul Reabilitarea Infrastructurii Școlare. 17 școli din întreg județul se află pe lista publicată de Ministerul Educației.

Este vorba de Școala cu clasele I-VIII no.2 Orăştie (M), School grades I-IV, Geoagiu, School „A. Vlad”, Orăştie – wing B,C, Training High School „S. Dragoi”, Deva (school wing), Școala cu clasele I-VIII Iscroni, Aninoasa, Școala cu clasele nr.2 Petrosani, Școala cu clasele I-VIII „Aron Densusianu”, Haţeg, Școala cu clasele V-VIII no. 5 Petrila, Școala cu clasele I-VIII Aninoasa, Școala cu clasele I-VIII Calan, Școala cu clasele I-VIII Beriu, Școala cu clasele I-VIII Bosorod, Școala cu clasele I-VIII Harau, Școala cu clasele I-VIII Petros Baru, Școala cu clasele I-VIII Rau de Mori, Liceul Teoretic Ilia și Școala cu clasele I-VIII Gurasada.
Obiectivele proiectului au vizat reabilitarea, modernizarea şi mobilarea a 1.329 de şcoli din învăţământul preuniversitar și 16 cămine studențești pentru restabilirea siguranţei în exploatare a clădirilor şcolare şi a condiţiilor igienico-sanitare şi de confort, precum şi eliminarea dezavantajelor educaţionale ale elevilor care ocupă asemenea şcoli.
Monika BACIU