Aproape 20 de milioane pentru drumurile din trei municipii

Aproape 20 de milioane de lei este alocarea de la Ministerul Dezvoltãrii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene, prin Programul National de Dezvoltare Localã pentru cele trei municipii din Valea Jiului. Cea de-a doua etapã a PNDL prevede alocati de la bugetul de stat în perioada 2017-2020.
“Vã facem cunoscut faptul cã prin Programul national de dezvoltare localã, gestionat de MDRAPFE, în anul 2017, pentru municipiile Petrosani, Vulcan si Lupeni au fost alocate fonduri pentru realizarea unor obiective de investitii. Referitor la sumele pe care MDRAPFE le va aloca pentru realizarea unor obiective de investitii în aceste zone în anul 2018, acestea vor tine cont de sumele aprobate prin legea bugetarã anualã cu titlul de credite de angajament, aferente finantãrii Programului National de Dezvoltare Localã etapa a II-a 2014-2020”, aratã Ministerul Dezvoltãrii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene.
Astfel, în cele trei municipii din Valea Jiului se vor finanta prin PNDL cinci obiective de investitii. Municipiul Vulcan are trei proiecte si anume “Modernizare strãzi si alei pietonale în zona Cartier Traian, municipiul Vulcan, judetul Hunedoara” – 2.196.620,86 lei, „Modernizare strãzi si alei pietonale în zona Liceu – Centru Vechi, municipiul Vulcan, judetul Hunedoara” – 1.820.662,37 lei, “reabilitare strada Traian, municipiul Vulcan, judetul Hunedoara” – 1.597.395,52 lei. Municipalitatea de la Petrosani are un proiect de peste 6 milioane de lei. Acesta prevede “Modernizare drum comunal DC Petrosani – Dâlja Micã – Dâlja Mare, mun. Petrosani, jud. Hunedoara” – 6.467.828,50 lei. Si municipiul Lupeni are un proiect denumit “Modernizare strãzi, drumuri si trotuare din municipiul Lupeni” a cãrui valoare este de 6.526.034,55 lei.
Monika BACIU