[ Aproape 2.000 de oameni s-au vaccinat, în week-end, la maratoane ]

A proape 1000 de oameni s-au vaccinat numai la Petroșani, în cadrul maratonului care a avut loc la finele săptămânii trecute. În total, la nivelul județului Hunedoara, cam 2.000 de oameni s-au dus să se imunizeze, dar rata deceselor rămâne tot la o medie de 7 pe zi și nu mai avem niciun loc pe secțiile de terapie intensivă.

Potrivit datelor oficiale, la Petroșani, la Sala Polivalentă au venit 953 de oameni, la Deva 533 și la Hunedoara 483. Asta i-a determinat pe cei de la DSP să spună că maratoanele din aceste trei municipii au fost un succes.
„S-a finalizat cu 1.969 de persoane vaccinate.
Să zicem că a fost o adresabilitate destul de ridicată, deși se putea și mai bine, dar suntem mulțumiți. E bine că populația s-a îndreptat spre centrele de vaccinare și s-a imunizat. Iar noi am mai avut echipe mobile și la Șoimuș, Certej și Crișcior,
unde s-au vaccinat aproape 300 de persoane”, a spus Sebastian Mezei, directorul DSP Hunedoara.
Caravana continuă și, la finalul aceastei săptămâni, specialiștii ajung cu serul de imunizare la Uricani, joi și vineri. Tot echipe de la DSP merg și la Luncoi și la Vața, în week-end, asta pentru că sunt toate locurile ocupate la ATI, cu bolnavi, iar rata deceselor se menține și ea ridicată. „Discutăm de o medie de 216 cazuri, în medie, pe zi, în ultimele 14 zile. Iar la decese păstyrăm încă media de 7 decese pe zi, în total având, în ultimele 14 zile, 97 de decese”, a mai adăugat Sebastian Mezei.
Caravanele au venit în cele mai mari municipii ale județului Hunedoara și oamenii au așteptat la rând să se imunizeze. Din păcate, însă, trendul pare în scădere, deși numărul cazurilor de îmbolnăvire nu a scăzut deloc, ci se menține unul ridicat.
Diana Mitrache