Apel public pentru găsirea unor medici

Linia de gardă de la secția de Pediatrie a Spitalului de Urgență din Petroșani nu poate fi asigurată în regim permanent, și asta din cauză că nu există medici suficienți. Spitalul de Urgență Petroșani caută pediatru și neonatolog. Secția de Pediatrie/Neonatologie a celei mai mari unități medicale din Valea Jiului se confruntă cu un deficit de medici.
Astfel, conducerea unității medicale solicită sprijin în vederea ocupării posturilor. De menționat este faptul că au fost scoase la concurs posturile, însă, nu s-a prezentat niciun candidat pentru a susține examenul.
”(….) Spitalul nostru are un deficit de personal medical (medici) în specialitățile neonatologie și pediatrie, astfel încât activitatea curentă se desfășoară cu greutate existând dificultăți și în acoperirea liniei de gardă pediatrie. În ciuda faptului că am scos la concurs posturi de medic pediatru și neonatolog , demersurile noastre legale nu au avut niciun rezultat, neprezentându-se la concurs niciun candidat”, arată o solicitare pe care conducerea Spitalului de Urgență Petroșani a transmis-o către alte unități medicale.
De altfel, conducerea unității medicale susține că există posibilitatea de a încheia contracte care să asigure cel puțin prestarea activității în linia de gardă. În ultima perioadă mai mulți părinți au fost nevoiți să se deplaseze cu copiii la alte spitale din județ, și asta pentru că la Petroșani nu poate fi asigurată linia de gardă la secția de Pediatrie. De precizat este faptul că Spitalul de Urgență din Petroșani este cel mai mare din zona Văii Jiului.
Monika BACIU