ApaServ în linie dreaptã pentru accesarea celor 70 de milioane de euro

Consilierii judeteni au aprobat, la sfârsitul sãptãmânii trecute, mai multe proiecte de hotãrâre care vizeazã societatea de apã din Valea Jiului. Astfel, au fost definitivate hotãrârile privind accesarea banilor europeni.

„În Consiliul Judetean Hunedoara, s-au adoptat ultimele hotãrâri necesare pentru definitivarea documentelor ce alcãtuiesc aplicatia de finantare pentru proiectul major în sistemul de alimentare cu apã/apã uzatã din Valea Jiului. Astfel, cererea de finantare, este gata pentru a putea fi transmisã Comisiei Europene la Bruxelles. S.C. Apa Serv Valea Jiului este primul Operator Regional din România care a finalizat cererea de finantare pentru exercitiul financiar 2014-2020.

Sperãm cã la finele anului 2016 sã semnãm si contractul de finantare, astfel încât sã fim cei ce acceseazã primele fonduri europene pentru etapa 2014-2020”,  spune Costel Avram, directorul general al SC ApaServ Valea Jiului.  Urmeazã acum cã si autoritãtile locale din Valea Jiului sã intre în sedinte de consiliu cu documentatiile. La Vulcan acest lucru deja s-a fãcut.

„Acum urmeazã partea a doua a finantãrii si noi la Vulcan vom avea mai multe lucrãri de realizat. Nouã ne revine suma de circa 7 milioane de euro. La Lupeni si Uricani se vor investi fonduri mai mari pentru cã ei nu au beneficiat de investitii în prima parte a proiectului”, le-a spus Gheorghe Ile, consilierilor de la Vulcan. Si în celelalte localitãti din Valea Jiului se va intra în sedinta de consiliu cu aceste proiecte de hotãrâre care vizeazã dezvoltarea infrastructurii de apã si apa uzatã.

Monika BACIU