[ ApaServ face noi investiții ]

A paServ continuă seria investițiilor. De această dată se achiziționează un echipament specific care va ajunge la Stația de Epurare de la Dănuțoni. Societatea de apă cumpără o suflantă cu carcasă de insonorizare pentru interior. 110.000 de lei este valoarea investiției.

”Pentru funcționarea în parametrii normali a stației de Epurare Dănuțoni, se impune achiziționarea unei suflante cu carcasă de insonorizare pentru interior. Suflantele existente în cadrul stației au un grad de uzură ridicat, funcționând continuu de aproximativ 11 ani. Din cele două suflante existente, una s-a defectat, fiind înlocuită cu suflanta de rezervă. Aceasta, în ultimul timp a prezentat un grad de uzură scăzut de eficiență datorită uzurii fizice, în momentul de față fiind și aceasta defecta. În urma unei diagnosticări s-a constatat că nu mai poate fi reparată, drept pentru care se impune achiziția în regim de urgență a unei suflante noi”, arată documentul ApaServ Valea Jiului.
Produsul care se achiziționează va face posibilă funcționarea în condiții normale a stației de epurare de la Dănuțoni.
Statia de Epurare a Apei Uzate Danutoni a fost proiectata si executata in perioada 1965 – 1972, avand tehnologia de epurare a acelor timpuri, pentru a deservi orasele invecinate Petrila, Petrosani si Vulcan.
Monika BACIU