Apa Serv si Primãria Petrosani – plan comun de investitii

Acolo unde s-au fãcut investitii, apa nu a mai inundat cartierele, însã, dupã convocarea comandamentului pentru situatii de urgentã la Primãria Petrosani si la  Apa Serv, cele douã institutii au decis cã mai sunt necesare investitii.
Vor fi alocati bani de la bugetul local pentru ca apa sã nu mai ajungã deloc în zonele cu probleme si sã fie preluatã, atunci când plouã torential, direct în pâraiele de munte care au fost regularizate.
„Avem alocate, de la bugetul municipiului Petrosani, niste sume pentru rezolvarea acestor probleme. Este vorba despre câteva lucrãri pe care noi le-am identificat. Sã nu mai ajungem  la zonele inundabile si sã scoatem apa din acel loc, ci sã facem sã nu mai ajungã  apa acolo. Este vorba despre anumite descãrcãri în zona pâraielor din Petrosani, pe  Maleia, Slãtinioara, Staicului si Sãlãtruc”, a spus Florin Donisã, director tehnic SC APA Serv Valea Jiului.  Lucrãrile încep în cel mai scurt timp, pentru cã sunt absolut necesrae.
„Facem o  prioritizare a lor,  pentru cã douã sau trei dintre lucrãri sunt absolut necesare a fi exacutate în prima etapã”, a mai  precizat Donisã.  Pârâul Staicului a fost reabilitat pe toatã lungimea sa, iar  asta a ajutat mult acum, când cantitãtile de precipitatii au fost enorme, iar apa nu a mai inundat cartierele din Aeroport. Au fost si zone inundate, iar pentru ca sã nu mai fie deloc probleme, acolo se vor face investitii în aceastã varã.
Diana Mitrache