Având în vedere temperaturile scãzute care se anuntã, APA SERV VALEA JIULUI  S.A. revine cu câteva recomandãri privind protectia contoarelor si bransamentelor de alimentare cu apã împotriva înghetului.
Pregãtirile de iarnã au început din timp si acum populatia este avertizatã sã îsi protejeze bransamentele.
„Anul trecut ne-am confruntat cu probleme deosebite, din cauza temperaturilor scãzute din Valea Jiului si nu numai. Anul acesta, încã din timp, ne-am luat toate mãsurile necesare si am identificat locurile în care existã vulnerabilitãti ale sistemului de alimentare cu apã si le amintim si utilizatorilor cã au obligatia sã îsi protejeze apometrele si bransamentele individuale”, a spus Florin Donisã, director tehnic SC Apa Serv.
Potrivit specialistilor, în perioada rece utilizatorii au obligatia de a lua mãsuri pentru izolarea apometrului cu materiale termoizolante (polistiren, vatã mineralã) si asigurarea microclimatului pentru apometrele montate în scãrile de bloc (închidere usi, geamuri sau la nevoie înlocuirea acestora). În cazul apometrelor cu citire la distantã nu este necesar sã se lase liber vizorul aparatelor pentru citirea consumului si pot fi acoperite integral cu materiale termoizolante. Pentru apometrele amplasate în subsoluri, recomandãm reducerea suprafetelor gurilor de ventilatie pentru a mentine temperatura peste limita de înghet a contoarelor.
Înghetarea contorului determinã blocarea si deteriorarea sa iar acest lucru poate duce la inundarea cãminului sau lipsa apei. Protejarea contorului, precum si protejarea si verificarea instalatiei interioare, pe traseul de la contor pânã la consumator, este obligatia utilizatorului. În cazul în care contorul sau instalatiile de apã se defecteazã din cauza înghetului, nefiind protejate corespunzãtor, beneficiarul va suporta costurile înlocuirii acestora.
Diana Mitrache