Apa Serv, prezentã la Ziua Dunãrii

Directorul general al SC Apa Serv Valea Jiului SA, Costel Avram, a fost prezent a manifestãrile denumite generic „Ziua Dunãrii”. Oficialul operatorului de apã din Valea Jiului nu a uitat sã îl aminteascã pe cunoscutul sportiv Avram Iancu, cel care a parcurs înot Dunãrea de la izvoare la vãrsare.
“Am participat astãzi, la Orsova, la invitatia A.B.A Jiu , la Conferinta ”Danube Day” prilejuitã de Ziua Dunãrii. I-am spus domnului ministru Denes cã, dacã asa cum reliefa prefectul colegului si prietenului meu de la SGA Gorj Ion Cãlinoiu”,Jiul Dunãre se face”, noi, cei din Valea Jiului si eu personal, ne mândrim cã un om din Valea Jiului este cel care a parcurs înot toatã Dunãrea. De altfel, poate  cã Avram Iancu ar fi trebuit invitat la ”Ziua Internationalã a Dunãrii”, pentru ca acest eveniment sã fie nu doar reusit, ci si complet.
În altã ordine de idei, sunt convins cã împreunã putem actiona în mod eficient pentru a valorifica asa cum trebuie aceastã resursã de mare valoare care este Dunãrea, o resursã de care România beneficiazã din fericire la cote maxime”, a precizat Costel Avram. Ziua Internationalã a Dunãrii este aniversatã în fiecare an la 29 iunie. Manifestãrile dedicate acestei zile se desfãsoarã în toate cele 14 state dunãrene, pentru a marca dorinta acestor tãri de a adopta mãsuri si strategii comune pentru  protejarea fluviului european în fata unor amenintãri diverse, precum fenomenele extreme (secetã sau inundatii) sau poluãri accidentale. În zonele din apropierea malurilor fluviului sunt organizate festivaluri, întâlniri publice, evenimente educative si de divertisment. Ziua Dunãrii înseamnã  solidaritate între popoarele care împart acest bun comun, în ciuda diferentelor de culturi si istorii, având în schimb o dorintã comunã – responsabilitatea de a proteja aceastã resursã pretioasã. Ziua Internationalã a Dunãrii a fost sãrbãtoritã pentru prima datã în 2004 pentru a marca zece ani de la semnarea Conventiei privind cooperarea pentru protectia si  utilizarea durabilã a fluviului Dunãrea. În acest an, tema propusã de Comisia Internationalã pentru Protectia Fluviului Dunãrea pentru sãrbãtorirea Zilei Internationale a Dunãrii este “Fii activ pentru o Dunãre mai curatã!”