Apa Serv, investitie de peste 11 milioane de euro

ApaServ Valea Jiului va realiza o investitie majorã în municipiul Lupeni. Este vorba de un proiect care vizeazã reabilitarea retelei de apã si canal pe toatã suprafata localitãtii. Reprezentatii societãtii de apã s-au întâlnit cu primarul Cristian Resmeritã pentru a stabili modul de implementare al proiectului.

”Este prima întâlnire pe care o avem cu cei de la Apa Serv. Nu vã ascund faptul cã în urma inundatiilor de acum douã sãptãmâni, canalizarea actualã reprezintã cea mai mare problemã pe care municipiul Lupeni o are în momentul de fatã. În calitatea pe care o am si la rugãmintea cetãtenilor, bineînteles, am solicitat celor de la Apa Serv sã facem în asa fel încât împreunã sã gãsim solutii pentru a rezolva odatã pentru totdeauna problema canalizãrii care nu face fatã solicitãrilor. Vreau sã vã spun cã la nici douã sãptãmâni de la solicitarea pe care am fãcut-o, conducerea Apa Serv a gãsit solutii si la acest moment existã o certitudine si anume, o sumã de aproximativ 11.100.000 de euro pe care o vom investi împreunã în sistemul de canalizare al municipiului Lupeni, bani cu care dorim sã reabilitãm în totalitate canalizarea si sã rezolvãm problemele pe care le avem. Important este cã la momentul de fatã noi avem ample proiecte de asfaltãri în municipiu, motiv pentru care o sã mã consult cu populatia si o sã-i rog sã cãdem de comun acord, dacã va fi nevoie chiar sã întârziem aceste lucrãri de asfaltare, pentru cã sub nici o formã nu voi fi de acord sã asfaltãm azi si sã tãiem mâine, chiar si pentru eventuale investitii pe care le facem împreunã cu cei de al Apa Serv. Sã facem în asa fel încât sã realizãm un lucru cel putin pentru 20-30 de ani, pentru cã vedeti, cel putin pentru municipiul Lupeni nu s-au mai fãcut nici un fel de investitii în canalizare dupã 1990. Nu am avut deschidere la cei care s-au perindat de-a lungul vremii la conducerea Apa Serv sau RAAVJ, cum s-a numit pânã acum câtiva ani si vã spun cã în momentul de fatã, ca primar, reprezintã o bucurie deosebitã cã pentru prima oarã, dupã 26 de ani, avem un dialog foarte bun cu conducerea si cu directorul Apa Serv. Cred cã si omul sfinteste locul si este foarte bine cã este asa”, a declarat Cristian Resmeritã, primarul municipiului Lupeni.

Odatã realizatã aceastã investitie, ar urma sã fie înlãturate si unele probleme existente în prezent la reteaua de alimentare cu apã potabilã si reteaua de canalizare.

”Am primit o veste bunã si una de naturã sã ne creeze unele dificultãti legate de alte programe de infrastructurã pe care le avem demarate în municipiul Lupeni. Vestea bunã pe care ne-au adus-o cei de la Apa Serv este aceea cã, în noul program de investitii europene care se aflã deja în etapa de aprobare a finantãrii, nu mai putin de 9 milioane de euro sunt alocati pentru investitii în modernizarea si extinderea sistemul de canalizare si alimentare cu apã potabilã din municipiul Lupeni. Lucrãrile la acest megaproiect, care va transforma Lupeniul într-un adevãrat santier, dar care ne vor ajuta sã depãsim problemele legate de sectorul de apã si canalizare pentru urmãtorii cel putin 30-40 de ani, ar putea începe cel mai devreme la începutul anului viitor. Vestea mai putin bunã este aceea cã noi, la Lupeni, am demarat deja un program amplu care prevede asfaltarea unui numãr foarte mare de strãzi, trotuare si alei din aproape toate zonele orasului, iar pe multe dintre acestea se aflã trasate coloanele de apã si canalizare care urmeazã a fi realizate pe proiectul Apa Serv”, spune primarul Cristian Resmeritã.

Monika BACIU

Un comentariu la „Apa Serv, investitie de peste 11 milioane de euro

  • 4 iulie 2016 la 09:53
    Permalink

    Iara vand astia blana ursului din padure…banii aia nu exista, finantarea nu este aprobata…de ce vorbim? povesti electorale

Comentariile sunt închise.