Apa Serv – 90 de milioane de euro – în 2017

ApaServ Valea Jiului va fi prima societate din tarã care va semna un contract de 90 de milioane de euro pentru reabilitarea si extinderea retelelor de apã si canal.

Societatea de apã din Valea Jiului a îndeplinit toti pasii, iar din ianuarie va fi prima societate, de profil din tarã, care va da startul în accesarea fondurilor europene.

„În ianuarie va fi semnat primul contract pe POIM 2014-2020. Din punctul nostru de vedere este rezolvat totul, JASPERS de la Comisia Europeanã a dat OK-ul, sunt niste date care trebuie rezolvate, dar asta din cauza birocratiei care încã mai existã în unele ministere. Este la finish programul si ApaServ Valea Jiului va fi primul operator din România care va semna în ianuarie contractul pe fonduri nerambursabile pe POIM, pentru perioada 2014-2020”,  a declarat Costel Avram, directorul SC ApaServ Valea Jiului”, a declarat Costel Avram, director general SC Apa Serv VJ .

Partea a doua a proiectului de modernizare a sistemului de canalizare si alimentare cu apã potabilã valoreazã 67 de milioane de euro, fãrã TVA, iar zeci de km de retea vor fi reabilitati. În aceastã parte a proiectului, vor fi reabilitati 44 de km de retele, în toate orasele Vãii Jiului, 3 surse de apã, la Jiet, Polatiste si Izvoru, aductiunea magistralã de la Valea de Pesti spre Petrosani, statiile de tratare de la Zãnoaga si Taia si retelele de distributie din Vestul Vãii Jiului. De fapt cu ele va si începe proiectul, investitiile fiind prioritare în Lupeni si Uricani.  Operatorul de apã din Petrosani este primul în tarã care a încheiat deja prima parte a proiectului si tot pionieri ar putea fi si în partea a doua a acestuia, dar în aceste zile la Bucuresti se fac ultimele retusuri ale proiectului.

Diana Mitrache

Un comentariu la „Apa Serv – 90 de milioane de euro – în 2017

  • 9 ianuarie 2017 la 21:24
    Permalink

    Ce fain , poate face si domnul Costel Avram ceva RETUSURI pe la salarile sefilor si salariu lui si poate va ieftini apa in valea jiului .

Comentariile sunt închise.