Apa Prod a scumpit apa

T arifele pentru apă în nordul județului Hunedoara au fost modificate. Apa Prod a mărit prețul și informează pe această cale populația despre sumele pe care le vor achita pentru apa potabilă de la robinet și pentru canalizare.

Tarifele s-au mofificat, în urma unei hotărâri care a fost adoptată de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Aqua Prest Hunedoara” – în calitate de autoritate decizională în domeniul serviciilor publice de alimentare cu apă și de canalizare din aria de operare a S.C. Apa Prod S.A..
Decizia intră în vigoare începând cu data de 17. martie 2022.
Astfel, pentru APA POTABILĂ PRODUSĂ, TRANSPORTATĂ ȘI DISTRIBUITĂ, prețul este de 4,84 lei/mc inclusiv T.V.A, iar până acum a fost 4,44 lei/mc exclusiv T.V.A.
Și la CANALIZARE – EPURARE se modifică prețul, așa încât populația va plăti 4,30 lei/mc inclusiv T.V.A., de la 3,95 lei/mc exclusiv T.V.A. cât era până acum.
Operatorul SC ApaProd SA se află în faza de pregătire a proiectului care vizează extinderea și reabilitarea rețelelor din aria de acoperire și, după semnarea contractului de finanțare, are o politică de tarifare pe care are obligativitatea să o pună în practică.
Diana Mitrache