[ Apă la Straja, în zona Agrement ]

A fost dată în folosință o nouă stație de pompare a apei, ce vine direct de la Valea de Pești, la Straja. Ea va alimenta partea de jos a stațiunii, aflată la stația de îmbarcare a telegondolei. Și a fost dimensionată inclusiv pentru alimentarea cu apă a unui viitor bazin de înot ce se va construi în zona Agrement.

Stația de pompare a apei alimentează toate cabanele construite și a fost dimensionată și pentru cele viitoare. Asta, pentru că stațiunea Straja de la Lupeni este într-o continuă dezvoltare, iar până acum nu putea fi potablizată apa din stațiune.
„Aici am realizat de la zero o stațâie de pompare a apei potabile. În această zonă nu a existat apă potabilă, iar aici, apa ajunge gravitațional de la rezervoarele de la Braia, până în acest punct de unde este pompată pentru toată zona de Agrement”, a declarat Florin Ciucur, șef al Deprtmentului Exploatare din Apa Serv Valea Jiului.
Noua stație este total automatizată, iar funcționarea ei este monitorizată direct din dispeceratul Apa Serv. Investiția a costat 150.000 de lei, bani pe care i-a dat Primîăria Lupeni, din bugetul propriu, iar Apa Serv a realizat lucrarea. „Este un grup de pompare de 10 l/s și deservește toată zona aceasta, inclusiv bazinul didactic de înot, care va fi deservit anul viitor, peste pârâul Brăița”, mai spune Florin Ciucur.
Pentru cabanele din stațiune există un alt rezervor de 500 mc. În această stațiune, cu suma de 5 milioane de lei și cu o aducțiune ce vine de la Valea de Pești, din baraj, este acum apă potabilă la fiecare cabană. Mii de oameni ajung în sezonul de schi la Straja, iar autoritățile de la Lupeni recunosc că stațiunea aduce profit. Este nevoie și de condiții optime, iar aducțiunea apei în stațiune, după canalizare, este rezolvată deja.
Diana Mitrache