Apã în Pasul Vâlcan

 

Statiunea montanã Pasul Vâlcan nu este racordatã la sistemul de alimentare cu apã potabilã. Acest lucru se va schimba odatã cu implementarea unui proiect care prevede introducerea sistemului de alimentare cu apã.
Dividendele acordate de operatorul de apã vor fi folosite pentru introducerea acestui serviciu de utilitate publicã. În acest sens, la sedinta din luna august a Consiliului local Vulcan a fost aprobat un proiect care prevede demararea procedurilor pentru realizarea obiectivului de investitii ”Alimentare cu apã în zona turisticã Pasul Vîlcan”, proiect adoptat cu  unanimitate de voturi.
”Ceea ce este si mai important de precizat, în legãturã cu acest proiect pe care am decis sã-l începem din acest an, este cã pentru etapa de realizare a  documentatiilor tehnico-economice aferente, Primãria nu va trebui sã cheltuiascã nici un leu.  Asta deoarece operatorul Apa Serv Valea Jiului a înregistrat si anul trecut un profit bun în activitatea sa, profit din care o parte a revenit si Primãriei Vulcan, ca actionar la Apa Serv. Am decis ca o parte din banii cuveniti nouã, sã-i  utilizãm pentru realizarea documentatiilor pentru introducerea apei potabile la Pasul Vîlcan”, a declarat primarul Gheorghe Ile.
Potrivit directorului  general al Apa Serv Valea Jiului, Cristian Ionicã, investitia în alimentarea cu apã potabilã a statiunii Pasul Vâlcan va reprezenta un proiect complex, care vizeazã construirea unei retele integrate de  alimentare cu apã.
”La Pasul Vîlcan nu va fi doar o simplã retea de apã, prin tragerea unei conducte de alimentare si distributie. Acolo vom construi o captare subteranã, vom avea aproape 5 km de retea de aductiune, un  rezervor de înmagazinare si o statie de tratare a apei precum si aproape 2 km de retea de distributie, respectiv o retea de hidranti, o retea de alimentare cu apã, o serie de inele de presiune, elemente necesare având  în vedere zona si toate  celelalte aspecte. Cu banii primiti acum din cedarea dividendelor de la Consiliul local Vulcan vom începe studiile si documentatiile tehnice, urmând ca lucrãrile efective sã fie realizate anul viitor”, a declarat  Cristian Ionicã, director general al Apa Serv. Cu aceastã nouã investitie Pasul Vâlcan  face pasi importanti în dezvoltarea zonei turistice. Reamintim cã aici functioneazã o telegondolã, iar drumul a fost asfaltat.
Monika BACIU

Un comentariu la „Apã în Pasul Vâlcan

  • 4 septembrie 2018 la 08:16
    Permalink

    Sa-mi fie iertata remarca,dar cu reteaua de apa si canalizare,gaz metan trebuia inceput,apoi drum asfaltat si telegondola !

Comentariile sunt închise.