Antrenori / IOAN SDROBIS, UN DELICIU SI LA 70 DE ANI

Ioan Sdrobis rãmâne o figurã aparte în fotbalul românesc. A trecut la viata sa, în mai multe mandate,  pe la 12 echipe, printre care si Jiul Petrosani.

Recent, el a acordat un savuros interviu –reportaj celor de la “Gazeta sporturilor”, pãrerile sale exprimate acolo aducându-ne aminte de perioada sa ca antrenor la Jiul Petrosani 2000-2001.

Au trecut de atunci 15 ani.

Ioan Sdrobis a apãrut la Jiul Petrosani dupã un sezon 2000-2001 început catrastofal cu antrenorul Constantin Rosu, un no name care l-a pãcãlit pe finantatorul Alin Simota, dupã 9 etape Jiul având o singurã victorie în Divizia “B”! Dupã înfrângerea cu 1-2 acasã cu U.T.A., Rosu este demis, în locul sãu apãrând Ioan Sdrobis. Acesta trece la o serie de experimente, care în cea mai mare parte se vor dovedi nereusite. Aduce o cohortã de jucãtori mediocrii – C. Stancu, Mocanu, Hada, Beliga, Plesuvu, R. Bolos, Cr. Barbu, Damian, Dougassa, M. Pufu –, umplându-i capul lui Simota cã “ãstia vor aduce milioane de dolari! ”.

Un fâs total, Jiul terminã cu emotii pe locul 11…

Ioan Sdrobis ia startul si  în editia 2001-2001 cu declaratia “Tragem pentru Divizia A!”, Simota crede, dar dupã trei înfrângeri – dintre care douã acasã –, Sdrobis este dat afarã.

A fost campionatul unei bãscãlii generale, cu un alt pãcãlici pe banca tehnicã în retur, Ion “Nodicã” Constantinescu, cu anonimii Cires, Tein, Sãmean, E. Trãistaru, Baroanã, Lalciu, Riyea, Misca, Rãutã, D. Vizitiu, Sãlãsan, Konicika, jucãtori depãsiti de nivelul Diviziei “B”, care au “reusit” performanta istoricã de a duce Jiul în “C”. Sdrobis revine în anturajul Jiului în editia 2007-2008, cu antrenorul Puiu Antohi pe banca tehnicã, dar si atunci , când joci cu Roiu, Florea, Afrem, Drãghici, Boeru, Al. Filip, M. Matei, Cruceru, Adr. Câmpeanu, locul final 6 este unul bun în “B”.

Ideea este cã, statistic – cifrele nu mint niciodatã  – Ioan Sdrobis a fost un implant esuat la Jiul Petrosani, dar rãmâne una din cele mai simpatice si carismatice figuri care au trecut pe la Jiul. Si acum are pãreri pertinente despre situatia jalnicã a fotbalului românesc, este acid cu numele umflate de antrrnori si jucãtori, critic la adresa presedintelui F.R.F. Rãzvan Burleanu, virulent  fatã de cei ce joacã la Nationalã. La 70 de ani, Ioan Sdrobis rãmâne o figurã unicat în fotbalul românesc.

Genu TUTU

2 comentarii la „Antrenori / IOAN SDROBIS, UN DELICIU SI LA 70 DE ANI

  • 2 mai 2018 la 18:07
    Permalink

    intradevar jiul petrosani nu avea o echipa prea grozava! atunci! dar macar doi trei jucatori cunoscuti avea totusi! vorbesc desigur de Ovidiu Brehui era cunoscut ca a jucat in prima liga la CSM Resita! in liga a doua mai jucase la CFR Timisoara si Poli Timisoara! atata stiu! despre el! Giuliano Lalciu la fel am auzit de el de la Sportul Studentesc! ca a jucat in prima liga! in liga a doua a mai jucat la Petrolul Moinesti! Cristian Albeanu si Marian Jilaveanu alte doua nume cunoscute! din cei mai putini cunoscuti si anume! Constantin Tein a jucat si el dumnezeu cu mila unde a apucat! Sorin Baroana a mai jucat in liga a doua! la Altay Constanta! li s-au facut la aia mila de el si l-au luat! era in cautare de jucatori talentati! ca il luasera si pe Cristian Buturuga! care jucase la FC Arges Pitesti in prima liga la FC Vaslui in liga a doua! echipa aia il mai avea si pe Marius Axinciuc! fotbalist care a jucat in prima liga! la Farul Constanta Rapid Bucuresti! iar in liga a doua la Portul Constanta! in sfarsit la echipa asta mai putini cunoscuti mai intra si Viorel Vesa care a jucat in liga a doua si la CS Vulcan! Adrian Pauna care a jucat in liga a doua si la Minerul Lupeni de asemenea si Cristian Salasan care a jucat in liga a doua si la Minerul Lupeni Sergiu Plesuvu a jucat si el cu mila lui dumnezeu unde a apucat! Cosmin Elisei nu era fotbalist mai putin cunoscut avand in vedere ca in liga a doua mai fusese si pe la Petrolul Berca dar si la Gloria Buzau!

  • 2 mai 2018 la 18:17
    Permalink

    de asemenea si Ionel Cires trecuse in prima liga la Astra Ploiesti! FC Brasov! a fost si in Moldova la Zimbru Chisinau! a fost adus acolo de Gabriel Stan! care ii mai adusese si pe altii! acolo! in liga a doua trecuse la Universitatea Cluj! Corvinul Hunedoara! si Minerul Lupeni!

Comentariile sunt închise.