Aniversare | VICTOR ZAMFIR LA 83 DE ANI

Astăzi Victor Zamfir împlinește 83 de ani. Este unul dintre „supraviețuitorii” Jiului anilor ’60.

A venit la Jiul în ediția 1961-1962, sub conducerea antrenorului Bazil Marian, când Jiul era în Divizia „A”, cu o garnitură din care făceau parte Crâsnic, Zsiga Gram, Romoșan, Farkas III, Martinovici, Ciurdărescu, Dumitru II sau Cornel Pavlovici. Au urmat patru campionate în Divizia „B”, apoi promovarea din ’66. A rămas la Jiul până în 1969, când antrenor era Titus Ozon, cu garnitura lui V.Stan, Georgevici, Stocker, Al.Georgescu, Oct.Popa, Libardi sau Naidin.

„Mă întorc mereu cu drag la Petroșani. Mă leagă cele mai frumoase momente ale carierei mele, mi-s dragi locurile de acolo” ne-a spus Victor Zamfir.

UN PORTAR CU… CINCI NEPOATE!

Victor Zamfir are doi băieți, pe Daniel, cunoscutul senator și soțul Oanei Zamfir de la Antena 1 (emisiunea „Exces de putere”) care au trei fete și pe Cosmin, inginer constructor, cu o fiică, plus încă o nepoată a unei rude.

De remarcat faptul că Victor Zamfir și acum la 83 de ani, este coordonator cu antrenamentul portarilor de la F.C.Voluntari, seniori și juniori, implicându-se direct în procesul de antrenament al acestora.

Iată așa dar, o legendă vie a Jiului, Victor Zamfir, un exemplu de conduită și vitalitate.

La Mulți Ani, domnule Zamfir!

A consemnat Genu TUȚU