Aniversare | Fotbalistul cu cele mai multe jocuri în Divizia „A” pentru Jiul Petroșani, [ ANDREI STOCKER ÎMPLINEȘTE 79 DE ANI! ]

PROMOVAT ÎN DIVIZIA „B” DUPĂ UN CARTONAȘ ROȘU ÎN CAMPIONATUL REGIONAL !
Andrei Stocker, născut pe 22 noiembrie 1942, joacă fotbal de mic la Minerul Aninoasa, alături de coechipieri din zona sa, Ivanov, Olteanu, frații Golgoțiu, Boroș, Furnea, Gudacu, Pall, Bordea, la nivelul campionatului regional, actuala Liga a IV-a. La un meci din vara lui 1965, disputat pe vechiul stadion „Jiul”, între Știința Petroșani și Minerul Aninoasa, înaltul jucător de 23 de ani și… 2.05 m, are un atac mai puternic asupra unui adversar și este eliminat. În ciuda acestui incident, antrenorul Jiului, Eugen Mladin, care asistă la meci, este impresionat de gabaritul jucătorului, convocându-l la divizionara „B” Jiul Petroșani. Se impune rapid, remarcându-se prin modestie și atașament față de echipă, reușind performanța promovării în Divizia „A”, la finalul sezonului 1965-1966. De atunci încoace începe un drum lung, de nu mai puțin de zece campionate în Divizia „A”, jucate numai la Jiul Petroșani.
DEBUT CU 7-0!
Andrei Stocker va reuși cu Jiul promovarea în 1966, iar toamna va lua startul în Divizia „A”, într-un memorabil 7-0 cu Steagul Roșu Brașov, pe 21 august 1966, echipa brașoveană ocupând la ora aceea locul 3 în sezonul anterior. Au urmat pentru Stocker zece ani în primul eșalon, o perioadă excepțională a Jiului, în care fundașul petroșenean a prins o finală a Cupei României, în 1972, 0-2 cu Rapid, și un trofeu câștigat doi ani mai târziu, în 1974, 4-2 cu „Poli”Timișoara. A ieșit din scenă la 34 de ani, dar a mai continuat un an la Minerul Lupeni în Divizia „B”.
Cu cele 271 de meciuri ale sale la Jiul (în care a marcat 8 goluri), la nivelul Diviziei „A”, Andrei „Keke” Stocker este jucătorul cu cele mai multe prezențe în echipă, urmat de Cavai (250), Libardi (239), Petre Grigore (238) și Sălăgean (237) .
În anii ’80, după ce o perioadă a fost arbitru, Stocker a emigrat în Suedia, unde trăiește și în prezent. Azi, de ziua sa aniversară, îi dorim La Mulți Ani!

GENU TUTU