O amenii mutați în containere la Aninoasa așteaptă să fie gata lungul șir al birocrației. Și, încă o iarnă îi prinde în același loc.

Prefectul a cerut să îi mute într-o construcție ce ar putea fi gata la mijlocul lunii viitoare, dar de atunci a pierdut legătura cu primarul din Aninoasa. Așa că oameni rămân încă
în containere.
Încă o iarnă, încă o perioadă incertă pentru cei câțiva oameni care nu mai pot să intre în casele lor vechi, de la Aninoasa. Birocrația și lipsa de comunicare dintre instituții pare evidentă, iar prefectul județului a dat un ultimatum: 15 decembrie. „Totul depinde de primărie, de constructor, de finalizarea prouiectului și de cei de șla ADR Vest, care trebuie să își dea acordul. Vom
discuta la momentul la care am convenit asta, adică 15 decembrie, ca acei oameni să poată fi mutați. Cu siguranță, trebuia să facă o solicitare către ADR Vest, în care să ceară ca și execepție, să mute și pe timpul nopții, oamenii în locația care este aproape de finalizare. Sper să fi făcut”, a precizat Călin Petru Marian, perefctul județului Hunedoara.
După cutremurele din februarie, care au zgâlțâit bine casele vechi de peste un secol de la Aninoasa, mai multe familii s-au mutat în containerele aduse de la București. Dar nici acum nu văd că vechile lor case pot fi consolidate. Și asta, deși guvernul a alocat de luni bune banii necesari. Dear birocrația, studiile de fezabilitate și proiectele de urbanism au ținut lucrarea pe loc.
Diana Mitrache