[ Animale, chei sau portofele, în canalizare ]

R eprezentanții societății de apă și canalizare din Valea Jiului primesc foarte multe solicitări din partea cetățenilor cu privire la lucrurile care blochează canalizarea.

Pe lângă o serie de gunoaie menajere pe care mulți le aruncă în sistemul de canalizare oamenii solicit intervenția echipelor de la ApaServ și pentru scoaterea anima­le­lor căzute accidental.
”Plecând de la campaniile de conștientizare denumite generic ”Canalizarea nu este coșul de gunoi”, am constatat de multe ori că în canalizare găsim chiar foarte multe gunoaie. Suntem solicitați de foarte multe ori de către beneficiari care ne indică prezența în canalizare a anumitor obiecte. Aceste lucruri se datorează faptului că au dispărut foarte multe capace de canalizare. În mod normal sesizările se fac telefonic la dispecerat, dar dacă nu există această posibilitate, sesizările se pot face și direct la secție. Recomandarea mea este ca sesizările să se facă la dispecerat pentru că avem personal 24 din 7 și dacă este o problemă gravă acționăm pe loc. Pentru cazurile dificile avem personalul de service iar dacă este nevoie putem chema și oameni de acasă”, a declarat Cristian Ionică directorul general al SC ApaServ Valea Jiului. Cei de la ApaServ spun că în mare parte aceste probleme se datorează faptului că multe dintre capacele de canal sunt furate iar societatea nu poate să verifice toate gurile de canal în fiecare zi.
Monika BACIU