Angajatii CEH ramân la programul de lucru de 4 zile pe saptamâna

Angajatii Complexului Energetic Hunedoara vor lucra doar patru zile pe saptamâna, dupa ce administratia a decis astazi sa mentina masura reducerii programului de lucru pentru personalul indirect productiv, care a fost aplicata deficitar la mina Lupeni, fapt care a dus la protestul de astazi. Potrivit reprezentantilor sindicatului Muntele, care s-au întâlnit în aceasta dupa amiaza cu administratia, directorul minei Lupeni a aplicat decizia întregului personal, cu toate ca atât minerii, cât si personalul care deserveste sectoarele din subteran, nu ar fi trebuit sa fie afectati de aceasta masura. Aproximativ 4000 din cei 6300 de angajati ai Complexului Energetic Hunedoara vor lucra doar patru zile pe saptamâna, ceea ce va duce la scaderea retributiilor lunare cu aproape 20 de procente. Sindicalistii vor avea miercuri o intrevedere cu administratorul special si cu administratorul judiciar de la Complexul Energetic Hunedoara, pentru a încheia un acord cu privire la reintroducerea unor drepturi, dupa denuntarea unilaterala a contractului colectiv de munca. Este vorba de transportul gratuit la si de la locul de munca, dar si de acordarea ajutoarelor în caz de deces.

2 comentarii la „Angajatii CEH ramân la programul de lucru de 4 zile pe saptamâna

  • 11 aprilie 2016 la 18:16
    Permalink

    Nu vede nimeni ca aici „zarurile au fost aruncate”??? Nemernicii astia din conducerea CEH, care zici ca is batuti in cuie pe scaunele alea…au urmarit cu tot dinadinsul sa se ajunga la situatia asta, in care mii de oameni ajung someri, in timp ce conturile SPECIALISTILOR se umfla considerabil si pot pleca „linistiti” in pensiile mult asteptate!!! Jos cu toti nesimtitii si pensionabilii incapabili sa isi conduca propria masina…darmite o societate ca aceasta!!!

  • 12 aprilie 2016 la 09:00
    Permalink

    nu intelegi ca nu te poti atinge de pensionabili? ei au facut legea si ei o fac si in continuare …….bafta la mineritsi la pupat in ……..

Comentariile sunt închise.