Anchete cu voluntari pentru DSP Hunedoara

Inspectorii DSP Hunedoara  sunt ajutați de voluntari să facă anchetele epidemiologice.
Un centru special destinat anchetelor a fost înființat la Inspectoratul Școlar Județean din Deva și peste 40 de voluntari, școliți la Carol Davila caută contacții oamenilor care sunt depistați pozitiv.I
nstituția Prefectului și Direcția de Sănătate Publică Hunedoara, în colaborare cu Primăria municipiului Deva, au organizat mai multe echipe de voluntari care, zilnic, fac telefonic anchete epidemiologice. Activitatea se desfășoară în 3 săli ale Inspectoratului Școlar Județean.
Anchetele pornesc de la cazurile de persoane infectate nou descoperite și urmăresc identificarea tuturor celor care au intrat în contact cu bolnavul.
În urma datelor obținute, autoritățile medicale județene vor stabili „lanțul de infecție” și vor putea identifica noi posibile cazuri. Echipele sunt formate din 42 de voluntari, cadre medicale de la cabinetele școlare din Deva și cursanți ai Școlii Postliceale Sanitară „Carol Davila” din Deva. Asta, după ce miercuri a fost înregistrat un record absolut de cazuri. Nu mai puțin de 245 de noi cazuri au fost confirmate și cifrele cresc exponențial de la o zi la alta. Joi, însă, numărul cazurilor aproape s-a dublat. În Hunedoara au fost raportate 412 noi cazuri.
Diana Mitrache