Anchetă la DSP Hunedoara pentru certificate false de COVID

D SP Hunedoara, dar și alte organe competente, au demarat o anchetă în județul Hunedoara, după ce a existat suspiciunea că au fost eliberate și aici certificate de COVID false. Un astfel de dosar este în lucru la Judecătoria din Petroșani.

Inspectorii DSP Hunedoara spun că verifică acum mai mulți medici care ar fi eliberat astfel de certificate de COVID, pentru oameni care le-au solicitat, dar fără să fi fost vaccinați. Sebastian Mezei, directorul DSP Hunedoara susține că au fost câteva suspiciuni și imediat a demarat ancheta. „Noi monitorizăm tot ce se întâmplă pe partea de vaccinare și facem niște verificări periodice și am avut întrebări legate de vaccinarea unor persoane. Drept urmare, existând aceste suspiciuni, e clar că DSP nu are abilități în acest sens și am transmis instituțiilor abilitate să face verificări”, a spus Sebastian Mezei, directorul DSP Hunedoara.
Potrivit procurorului Robert Scorțea, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroșani, aici există un dosar de cercetare, după ce un grup de oameni, muncitori care urmau să plece la lucru în Germania, au fost reclamați că ar avea certificate negative de COVID, eliberate în fals. Așadar, o astfel de suspiciune este în zona Văii Jiului și ancheta demarată va stabili cine sunt cei care au făcut așa ceva.
Vaccinarea decurge greoi în această perioadă, iar în județul Hunedoara sunt administrate aproape 190.000 de doze de vaccin, iar cei care au nevoie de un certificat apelează la diverși medici, care se pare că le eliberează certificate false.
Diana Mitrache